Mass flow of uncatched ElementNotFoundExceptions

Bug reports.
User avatar
DirkB
Posts: 19
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:53 am

Mass flow of uncatched ElementNotFoundExceptions

Post by DirkB » Thu Jul 15, 2010 10:25 am

Hi,

I don't catch occurring Ranorex.ElementNotFoundExceptions immediately
but with a general surrounding catch (Exception e).
So during a long test run there are hundreds of such exceptions.

Problem: After some time Ranorex doesn't recognize anything anymore.
Questions:
Could there be a problem with Ranorex when there are too many of these ElementNotFoundExceptions?
Is there a better way to circumvent these Exceptions programatically?

My test setup:
Using my own .Net Testrunner GUI I coded several keyword based testfunctions:
e.g. Save_Program which uses several Ranorex.Button = <xpath> of the test object.
Some of the test object's GUI elements might not be visible all the time which is ok so far.
If one GUI element is not available I just take another visible one.

Best regards
Dirk

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Mass flow of uncatched ElementNotFoundExceptions

Post by Support Team » Mon Jul 19, 2010 12:34 pm

Hi,

Sorry for the late response. We are currently trying to reproduce your behavior and we will inform you about the outcome.

Regards,
Peter
Ranorex Support Team
.
Image

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Mass flow of uncatched ElementNotFoundExceptions

Post by Support Team » Mon Jul 19, 2010 4:04 pm

Hi,

Sorry, but we were not able to reproduce the problem. Would it be possible to send us a short sample application with a Ranorex Project where this error occurs. Or can you describe us the steps to reproduce in more detail (a step by step description would be nice :D ).

Thanks in advance.
Regards,
Peter
Ranorex Support Team
.
Image

User avatar
DirkB
Posts: 19
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:53 am

Re: Mass flow of uncatched ElementNotFoundExceptions

Post by DirkB » Mon Aug 02, 2010 12:15 pm

Hi Peter,

unfortunately this behaviour is hard to reproduce.
It takes hours to show up the failure.
My post was intended to just ask a question about the proper implementation for these try-catches and to give a hint if there might be a long-time problem with these exception.

If I can find a simple setup to reproduce this failure I certainly will inform you.

Meantime please feel free to invest your time somewhere else :wink:
Regards
Dirk