Module not starting with Jenkins

Best practices, code snippets for common functionality, examples, and guidelines.
JorisS
Posts: 14
Joined: Wed Nov 22, 2017 11:30 am

Module not starting with Jenkins

Post by JorisS » Mon Jul 23, 2018 10:01 am

Hello,

Here is my configuration: Jenkins runs a python script through a Windows command line
This python script looks for a test executable and runs it.

The problem is that in the Jenkins console, the executable is run but is searching the folder i want to click.
[Info ][Application]: Run application 'C:\Windows\explorer.exe' with arguments '"C:\"' in normal mode.
[Info ][Mouse]: Mouse Left DoubleClick item 'Something' at Center.
[Error ][Module]: Failed to find item 'TestRepository.Something'. [...]
The module doesn't start, the explorer isn't run, etc.

Does anybody know why ?

dpFourOFour
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 38
Joined: Mon Dec 12, 2016 9:24 am

Re: Module not starting with Jenkins

Post by dpFourOFour » Mon Jul 23, 2018 10:42 am

Hey,

You are getting an "Failed to find item" error. So it seems that the rxpath is incorrect. If you could post a more detailed message and a snapshot of your application here, the community would be able to provide more information.

Also, you said that the explorer does not start. Are you running Jenkins as a service? In the Ranorex User Guide it is stated that when running Jenkins as a service, some issue can occur.

Best,
DP
Please always include the following information to your posts
  • Ranorex Version
  • OS Version

JorisS
Posts: 14
Joined: Wed Nov 22, 2017 11:30 am

Re: Module not starting with Jenkins

Post by JorisS » Mon Jul 23, 2018 11:08 am

When running the python script manually, everthing goes fine.
I'll try to run it following the Ranorex guide

I am using Ranorex 6.0.0 on Windows 7
Find the .rxlog in attachments if it helps
Attachments
CreateAndDelete_20180723_104312.rar
(147.81 KiB) Downloaded 4 times

JorisS
Posts: 14
Joined: Wed Nov 22, 2017 11:30 am

Re: Module not starting with Jenkins

Post by JorisS » Mon Jul 23, 2018 1:09 pm

You were right, the service probably didn't have enough privilege.
All good now,
Thank you !

dpFourOFour
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 38
Joined: Mon Dec 12, 2016 9:24 am

Re: Module not starting with Jenkins

Post by dpFourOFour » Mon Jul 23, 2018 1:13 pm

I'm glad to hear that things are working now as expected.

BTW: The attached Ranorex Report does unfortunately not help since it is missing the data file.
Please always ensure to attach a zipped copy of your Reports as described in the Ranorex User guide - Create a compressed Ranorex Report

Additionally, I'd consider updating Ranorex to a newer version. Ranorex 6.0.0 is pretty old and not maintained anymore.
Please always include the following information to your posts
  • Ranorex Version
  • OS Version