Module variables showing as 'Not In Use' when used in XPath

Bug reports.
krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Module variables showing as 'Not In Use' when used in XPath

Post by krstcs » Tue Jun 16, 2015 7:11 pm

Ranorex 5.3.2
Windows 7

When adding actions to the action table in a recording module and the XPath of the object contains a repository variable that has already been added to the module's variable list manually, the variable shows the grey icon ('Not In Use') instead of the repo icon ("In use from Repository").

1. Create a new recording module.
2. Create a repo item with a variable in the XPath.
3. Create the same variable manually in the module's variable list and close the dialog.
4. Drag the repo item into the action table.
5. Open the module variable dialog -> The variable's icon is the Not-In-Use icon instead of the Repo icon.

If you delete the variable from the list at this point, close the dialog and then re-open the dialog it shows correctly that the variable is now in use from the repo.

Looks like the repo variable is not over-riding the manually added variable, or that there needs to be some sort of de-confliction.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Module variables showing as 'Not In Use' when used in XPath

Post by Support Team » Wed Jun 17, 2015 5:56 pm

Hi Kelly,

Thank you for the detailed description of this issue.
I already forwarded it.

Regards,
Markus
.
Image