Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Bug reports.
wellingtonsantana
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 18
Joined: Sat Jan 23, 2016 12:50 am
Contact:

Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by wellingtonsantana » Thu May 05, 2016 4:26 am

When I trying to perform a click in any web button, Ranorex clicks before complete mouse move. This behavor just occurs in Amazon workspace, but in my desktop, Ranorex clicks normally.
There is any configuration in default mouse movement, like up the delay between mouse movement and mouse click?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3908
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by odklizec » Thu May 05, 2016 7:28 am

Hi,

I've recently experienced a similar issue. What actually helped was reducing the mouse move time to 0 ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by krstcs » Thu May 05, 2016 1:42 pm

There are a couple of other things you could try:

1. Turn off Asynchronous mouse and keyboard

2. Add a Mouse -> Move before the Mouse -> Click in your module's action table and move the mouse to the element you want to click on.


In addition, make sure your web page is fully loaded (add " and state='complete'" to your XPath for the DOM) before you try any actions against it.
Shortcuts usually aren't...

wellingtonsantana
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 18
Joined: Sat Jan 23, 2016 12:50 am
Contact:

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by wellingtonsantana » Tue May 10, 2016 12:56 am

Hello!
Thanks for the answers, it help me a lot.
I made every sugestion and works for some objects, but not all.
I'm trying others configurations and if works I'll tell here.

Vaughan.Douglas
Posts: 250
Joined: Tue Mar 24, 2015 5:05 pm
Location: Des Moines, Iowa, USA

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by Vaughan.Douglas » Mon May 16, 2016 1:39 pm

wellingtonsantana wrote:Hello!
Thanks for the answers, it help me a lot.
I made every sugestion and works for some objects, but not all.
I'm trying others configurations and if works I'll tell here.
Recent changes to one of our vendor applications seems to be experiencing similar issues. In our case, it almost feels like the AUT is fighting with Ranorex. I've tried various combinations of ensurevisible, focus, moveto, and delay before actually performing the click.

What seems to happen is Ranorex locates the element and it bounces making the click function miss the button. I thought maybe this was ensurevisible pushing the button on screen and the AUT adjusting the page in reaction. Not using ensurevisible seemed to help on occasion, but not always and in some cases we needed to use ensurevisible because the button was below the fold.

Like I said, the only thing I've found to work consistently was using the performclick method.
Doug Vaughan

wellingtonsantana
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 18
Joined: Sat Jan 23, 2016 12:50 am
Contact:

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by wellingtonsantana » Thu Jun 02, 2016 3:51 am

Hello!
Can I assume as truth that issue will happen as well in any product similar as Amazon's workspace?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3908
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Mouse click isn't working well in Amazon workspace

Post by odklizec » Thu Jun 02, 2016 8:20 am

I don't think so. This kind of problem is highly variable and depends on many factors (AUT configuration, system under test configuration, Ranorex configuration, actual test configuration,...). Working with virtual machines is always tricky. Mouse movements and clicks could be either delayed or too fast ;) You see, you have to debug the problem and try to change various settings to make it working. There is always a solution.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration