Mouse Freeze

Ask general questions here.
aatish
Posts: 15
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:46 pm

Mouse Freeze

Post by aatish » Mon Mar 23, 2015 5:07 pm

While recording the mouse cursor suddenly freeze's and I can't seem to get it working normally unless and until I restart my Machine. Now this is happening more frequently and it's very troubling to work. Let me how to what's causing this how can I fix this. I tried checking all the system and Ranorex settings but everything seems to be alright.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Mouse Freeze

Post by Support Team » Tue Mar 24, 2015 3:44 pm

Hello aatish,

May I ask which version of Ranorex you are currently using?

Please update to our latest version, currently Ranorex 5.3. If you are already using Ranorex 5.3. we suggest a clean re-install of Ranorex.

Therefore:
  • • Completely uninstall Ranorex.
    • Reboot your machine.
    • Install Ranorex again.
Let me know if you need any further help.

Regards,
Robert
.
Image

aatish
Posts: 15
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:46 pm

Re: Mouse Freeze

Post by aatish » Tue Mar 24, 2015 4:57 pm

Hi Robert,

I was using the Version 5.2, I Uninstalled the old version and Installed 5.3. Looks like everything is fine as of now. If the mouse still freeze's I'll let you know.

Thank You
Aatish

Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 298
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Re: Mouse Freeze

Post by Fergal » Wed Mar 25, 2015 12:02 pm

This also happens to me occasionally and it has been an issue on various Ranorex versions, up to and including 5.2.2 (running on Windows 7 with 4 GB Ram). It occurred before and after a full uninstall and re-install. On most occasions, a machine restart is required to resolve the issue.

aatish
Posts: 15
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:46 pm

Re: Mouse Freeze

Post by aatish » Wed Mar 25, 2015 3:41 pm

Hi Robert,

I tried what you asked for, I installed Ranorex 5.3 but the bigger issue is I can't seem to ran any of my scripts anymore. Each time I open my suite it freezes (Not Responding) Every single script and the mouse still freeze's!

Please get back to me as soon as possible

Thank You
Aatish

Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 298
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Re: Mouse Freeze

Post by Fergal » Thu Mar 26, 2015 12:53 pm

Aatish are you using an application for capturing screenshots? I use Snipping Tool, I'm not certain, but the issue appears to occur more often when I have a previously captured screenshot open. I now try to ensure all screenshots are closed before running any tests and it does seem to help avoid the mouse freezing.

Fergal
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 298
Joined: Tue Feb 18, 2014 2:14 pm
Location: Co Louth, Ireland
Contact:

Re: Mouse Freeze

Post by Fergal » Thu Mar 26, 2015 4:33 pm

Just to add, pressing 'Shift' + 'Esc', stops recording and unfreezes the mouse.

aatish
Posts: 15
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:46 pm

Re: Mouse Freeze

Post by aatish » Thu Mar 26, 2015 7:27 pm

Hi Fergal

Yeah I do press Shift + Esc to unfreeze the mouse. But if i start recording again it freezes back. I would have to restart my machine to get it working. Yeah I use the snipping tool, I'll try not to leave the screenshot window open.

Thank You
Aatish

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Mouse Freeze

Post by Support Team » Mon Mar 30, 2015 12:50 pm

Hello all,

Please try updating to our latest version, currently Ranorex 5.3.1. if you are still facing the issue.

Regards,
Robert
.
Image

aatish
Posts: 15
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:46 pm

Re: Mouse Freeze

Post by aatish » Wed Apr 01, 2015 3:01 pm

Hi Robert

I Reset the layout settings, had to do it for every script so far it's working now.

Thanks
Aatish

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Mouse Freeze

Post by Support Team » Thu Apr 02, 2015 12:43 pm

Hi aatish,

I'm glad that you could resolve the issue.

Regards,
Robert
.
Image