Need help with rxlog.data files

Ask general questions here.
rampage333
Posts: 5
Joined: Mon Nov 17, 2014 4:36 am

Need help with rxlog.data files

Post by rampage333 » Wed Dec 10, 2014 2:19 pm

Hi guys,

i started doing automation tests via codes only, but when i run, it was successful like it was suppose to be, but strangely the report itself does not have the pie chart to show how many x successful. or my system information on the top. Then when i check my project, there isn't any rxlog.data files.

-> i disable the reports at the testsuite options.
-> manually "setup" report, via Report.setup(ReportLevel.Log, "aaa.rxlog", true,false)
TestCaseBreakdownFormat.JPG
This is the report i want.
TestCaseBreakdownFormat.JPG (45.43 KiB) Viewed 817 times
TestReportFormat.JPG
this is what it was generated for me.
TestReportFormat.JPG (33.36 KiB) Viewed 817 times
thanks in advance.

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Need help with rxlog.data files

Post by krstcs » Wed Dec 10, 2014 2:58 pm

You aren't using a test suite and test cases. The pie chart is based on the number of successful/failed/skipped test cases in the test suite. If you don't have a suite and cases then there is nothing for the chart to use as a basis for the numbers.
Shortcuts usually aren't...

rampage333
Posts: 5
Joined: Mon Nov 17, 2014 4:36 am

Re: Need help with rxlog.data files

Post by rampage333 » Wed Dec 10, 2014 3:39 pm

if so..is there a way to create a testcase via code only?

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Need help with rxlog.data files

Post by krstcs » Wed Dec 10, 2014 3:48 pm

I don't see any way to instantiate those outside of using Ranorex Studio.

Ranorex API Documentation
Shortcuts usually aren't...

rampage333
Posts: 5
Joined: Mon Nov 17, 2014 4:36 am

Re: Need help with rxlog.data files

Post by rampage333 » Wed Dec 10, 2014 4:05 pm

i'm still using ranorex studio IDE not visual studio ><

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Need help with rxlog.data files

Post by krstcs » Wed Dec 10, 2014 4:21 pm

My suggestion, then, would be to actually use the built-in mechanisms that Ranorex Studio already has. Create your tests using the TestSuites and TestCases the way they are intended instead of using User-code for test flow logic. Use modules/code for action logic, not business logic.

Other than that, I'm afraid I don't have any other advice.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Need help with rxlog.data files

Post by Support Team » Thu Dec 11, 2014 2:08 pm

Hi rampage333,

If you create your report manually with Report.Setup(…) the old Ranorex report format (2.x) is used. This format differs from our new report.

Regarding your second question
You can create your own test cases in code with the methods that are mentioned in this posting
but as krstcs already said, it is recommended using the built-in functionality of Ranorex Studio to create and manage your test cases.

Regards,
Markus (S)
.
Image