Need to configure ranorex license manager

Ask general questions here.
Shakib
Posts: 31
Joined: Tue Jan 06, 2015 7:22 am

Need to configure ranorex license manager

Post by Shakib » Wed Jan 25, 2017 10:12 am

Hi,
Is there any option to configure ranorex license manager to install license using command line.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3945
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by odklizec » Thu Jan 26, 2017 8:44 am

Hi,

As far as I know, there is no such a thing like a command line installation of Ranorex license. Maybe this link will help you to achieve what you want?...
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3643
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Shakib
Posts: 31
Joined: Tue Jan 06, 2015 7:22 am

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by Shakib » Mon Jan 30, 2017 11:22 am

Above solution we have tried for client machine but we need to install on server.

how to install the license server in silent installation
and add the lincese key to license server manager

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3945
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by odklizec » Mon Jan 30, 2017 12:11 pm

In my opinion, it should work the same on server? Could you please explain, what exactly is your problem and why do you need to install it silently? I mean, installing Ranorex license server is usually "once-in-a-lifetime" action, with only occasional need to update the license server. So investigating "silent" license manager installation sounds like a waste of time? ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by krstcs » Mon Jan 30, 2017 3:55 pm

Is it possible that you are trying to install on a Windows CORE Server, which is command-line only? If so, I don't believe this is supported by Ranorex, but I could be wrong.
Shortcuts usually aren't...

Shakib
Posts: 31
Joined: Tue Jan 06, 2015 7:22 am

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by Shakib » Tue Jan 31, 2017 12:21 pm

While configuring Ranorex in local or any target machine we follow below process:

Copy the license or .lic file through recipe.
Install Ranorex through recipe.


But while configuring Ranorex in server :

we can install the Ranorex through recipe.
but we can not copy the license or .lic file in server because anyone can use the license file that will be violating the policy.

So here i need to copy or configure the license in server so that we can use automation in server without asking for licensing.

Thanks
Shakib

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by Support Team » Thu Feb 02, 2017 12:47 pm

Hi Shakib,

I'm unfortunately not exactly sure what you are currently trying to accomplish. Do you just want to install your floating keys on the license manager? Please also let me know what you mean with
So here i need to copy or configure the license in server so that we can use automation in server without asking for licensing.
Regards,
Markus (S)
.
Image

Shakib
Posts: 31
Joined: Tue Jan 06, 2015 7:22 am

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by Shakib » Thu Feb 23, 2017 7:19 am

HI,

we need to configure ranorex license server manager with ranorex license file

Currently we are getting a pop up which is asking for key after the ranorex license server manager installation

we would want a license file like .lic how it happens in the ranorex agent in the same way we need it to server as well

with regards
Shakib

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Need to configure ranorex license manager

Post by Support Team » Fri Feb 24, 2017 8:11 pm

Hi Shakib,

Would you mind getting in touch with me by email [email protected]? I'd like to set up a short remote session to clarify some details directly with you.

Thank you in advance.
Regards,
Markus (S)
.
Image