No Element Where Found

Ask general questions here.
blaster
Posts: 3
Joined: Tue Sep 25, 2012 7:33 pm

No Element Where Found

Post by blaster » Tue Sep 25, 2012 7:58 pm

Hello,

Been using Ranorex with an application for a while and works great. Using on our web apps I'm having problems.

When editing the path in Spy I'm getting a "No Element Where Found" but I do see it there.

Below it's complaining about "/frame[@id='top1']"

/dom[@domain='website' and @caption~'^Pro\ Loan\ and\ Mortga' and @page='MainNavigation.aspx']//frameset[#'fsCols1']/frame[@id='top1']//iframe[#'bottom']/body/form/center/table[1]/tbody/tr[3]/td/center/table[1]/tbody/tr[2]/td[2]/input[@title~'^CIF\ number\ must\ be\ betwee']

How or what do I need to enter that Ranorex will see this or work?

Cheers :D

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: No Element Where Found

Post by Support Team » Wed Sep 26, 2012 12:00 pm

Hello,

Could it be that the id of that element changes after you have restarted/reloaded your web app?
Is the posted RxPath, the RxPath you are using in order to identify the input tag?
In order to analyze the issue in detail we would need a Ranorex snapshot file of your web app.
Following link will show you how to generate a snapshot file:
Creating Ranorex Snapshot Files.

Thanks,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

blaster
Posts: 3
Joined: Tue Sep 25, 2012 7:33 pm

Re: No Element Where Found

Post by blaster » Wed Sep 26, 2012 2:25 pm

Hello Markus,

Created a snap shot and emailed it using your support email.

Cheers

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: No Element Where Found

Post by Support Team » Wed Sep 26, 2012 3:37 pm

Hello,

Thanks for the snapshot!
Could it be that you used the wrong attribute for the specific frame, because in the snapshot the used attribute is "name" and not "id": "/dom[@caption~'^ProLender\ Loan\ and\ Mortga']//frameset[#'fsCols1']/frame[@name='top1']".
If think the problem is that you used some attributes in your repo elements which are not robust enough and which will change after a restart of the web app, therefore I would suggest analyzing the elements with the Spy tool and using an attribute which won't change.
The easiest way would be to create two snapshots, one before the restart and one after it and then you are easily able to compare the two files and check which attributes have changed.

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

blaster
Posts: 3
Joined: Tue Sep 25, 2012 7:33 pm

Re: No Element Where Found

Post by blaster » Wed Sep 26, 2012 4:19 pm

Hi Markus,

Sent another snap shot in which this time the elements are successfully been identified from Ranorex. When updating the Path and just goes back to the way it was.

Regards,
Mike

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: No Element Where Found

Post by Support Team » Thu Sep 27, 2012 2:54 pm

Hi Mike,

I am not sure I completely got this "When updating the Path and just goes back to the way it was.", could you explain it in another more detailed way?

Thanks,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image