No webdocument/dom for firefox

Ask general questions here.
gmartin78
Posts: 5
Joined: Thu May 13, 2010 10:55 pm

No webdocument/dom for firefox

Post by gmartin78 » Wed Oct 13, 2010 4:28 pm

I'm running spy/element browser in Ranorex 2.3.4.9270 and pages I open in Firefox 3.6.10 show up as Form only. There is not DOM/webdocument in the object tree. Internet Explorer 8.0.6001.18702 works fine and is available in the spy/element browser tools as both a Form and a DOM/webdocument object. All tests I've written against Firefox are now failing. Assistance in resolving this would be greatly appreciated.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: No webdocument/dom for firefox

Post by Support Team » Thu Oct 14, 2010 9:40 am

Hi,
gmartin78 wrote:I'm running spy/element browser in Ranorex 2.3.4.9270 and pages I open in Firefox 3.6.10 show up as Form only. There is not DOM/webdocument in the object tree. Internet Explorer 8.0.6001.18702 works fine and is available in the spy/element browser tools as both a Form and a DOM/webdocument object. All tests I've written against Firefox are now failing. Assistance in resolving this would be greatly appreciated.
I'm running spy/element browser in Ranorex 2.3.4.9270 and pages I open in Firefox 3.6.10 show up as Form only. There is not DOM/webdocument in the object tree. Internet Explorer 8.0.6001.18702 works fine and is available in the spy/element browser tools as both a Form and a DOM/webdocument object. All tests I've written against Firefox are now failing. Assistance in resolving this would be greatly appreciated.
Please check if the Add-Ons for Firefox is available. It seem the plug-in is not installed, therefore you get the MSAA objects of the browser and not the expected DOM objects. If the Add-On is not available, please close all browser currently running on your machine and repair the Ranorex Installation. Also check if you have the latest Firefox installed on your machine.

This Add-On should be available to automate Firefox with DOM Objects
Plug-In.png
Plug-In.png (19.86 KiB) Viewed 1102 times
Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

gmartin78
Posts: 5
Joined: Thu May 13, 2010 10:55 pm

Re: No webdocument/dom for firefox

Post by gmartin78 » Thu Oct 14, 2010 2:08 pm

I re-installed the plug-in and it now works fine. This had been installed previously, but after updating to the latest Ranorex and Firefox it was missing. Is this a common issue?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: No webdocument/dom for firefox

Post by Support Team » Thu Oct 14, 2010 2:52 pm

Hi,

Ranorex is not able to install the Firefox Plug-In if Firefox is not installed on your computer. Therefore you have to repair the installation and then the Plug-In will be installed. But this is only when you first install Ranorex and then Firefox.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image