Not able to get Xpath for Road in MAP

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
vikash281shukla
Posts: 4
Joined: Wed Mar 14, 2018 6:01 pm

Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by vikash281shukla » Wed Mar 14, 2018 6:10 pm

Hi ,

I am working in Microsoft dynamics AX. They have a map, which I need to automate . My requirement is to click on any point in road which is near to an area (town/real state) .

My problem is Ranorex is taking whole map as one single object and I am not able to get xpath for objects inside it . for example , how to identify any real state (area) if I have name for that area, how to get position of roads inside map ...errrrrrrrrr . Please help .

Please find ranorex snapshot attached .

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by odklizec » Thu Mar 15, 2018 8:48 am

Hi,

I'm afraid, there is no snapshot attached to your post ;)

At second, the problem is most probably not solvable without implementing accessibility to given map element. In other words, someone must implement accessibility to the map object, where each road in map (or any element in map you would like to select/track with Ranorex) must have implemented accessibility.

These posts are not directly related to your map element, but they should give you (your developer) a direction, how to implement accessibility to custom GUI elements...
https://www.ranorex.com/blog/enabling-a ... -controls/
https://www.ranorex.com/blog/enabling-a ... ssibility/
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

vikash281shukla
Posts: 4
Joined: Wed Mar 14, 2018 6:01 pm

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by vikash281shukla » Fri Mar 16, 2018 10:09 pm

Hi ,

Thanks for reply . I am trying to attache this snapshot but its more than 2MB . Max I can not upload is 1 MB .

Could you please tell me if I can you this file in any other way or If you can help to analyse this file or Can I send a part of this file ? Is so , then how to make a part of it ? . I tried to open this snapshot in ranorex but can not get anything out of it .


Anyway , I am going through the links you have send . May be I can find something there !

Thanks,
Vikash

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by odklizec » Mon Mar 19, 2018 12:45 pm

Hi,

You may use a 3rd party file sharing service, like dropbox, one drive, etc. and then simply post a link here. But I'm afraid, snapshot will most probably not help at all. As mentioned, without additional accessibility support implemented in the map element, there is nothing you can do about it.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

vikash281shukla
Posts: 4
Joined: Wed Mar 14, 2018 6:01 pm

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by vikash281shukla » Tue Mar 20, 2018 7:04 am

Hi ,


I have attached the snapshot now . though it is not of full page . I hope that gives some idea .

Also , I am testing for a client . I dont think I can ask developers to add accessibility , so is there anything I can do from my side to access these elements ?

Please help .
Attachments
mapelement.rxsnp
(797.54 KiB) Downloaded 9 times

vikash281shukla
Posts: 4
Joined: Wed Mar 14, 2018 6:01 pm

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by vikash281shukla » Tue Mar 20, 2018 7:05 am

Please find another screen shot attached ,
Attachments
mapelementLayer.rxsnp
(724 KiB) Downloaded 10 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to get Xpath for Road in MAP

Post by odklizec » Tue Mar 20, 2018 8:23 am

Hi,

I'm afraid, there is most probably nothing you can do about it without devs' assistance.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration