Not able to identified the elements in remote server machine

Ask general questions here.
Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Tue Apr 27, 2021 2:38 pm

Hi Team,

I am not able to identify the elements in remote machine(Ranorex and AUT both are installed in remote machine)
I tried with Ranorex spy also, but no success.

Please resolve the above

Regards,
Santosh

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Tue Apr 27, 2021 2:50 pm

Hi,

I'm afraid there is not enough information to provide a reasonable answer. Pleas answer these questions:

What kind of application are you talking about? Desktop, or web? Used GUI technology?
Is Ranorex able to identify elements in the same app if examined on your local PC?
Is there some kind of error message thrown by Ranorex, during an attempt to Spy the elements on remote machine?
Could you please create and share a Ranorex snapshot (NOT screenshot) of the app under test, taken on remote machine?

Thanks.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Wed Apr 28, 2021 7:34 am

Hi

Desktop based application
Yes, in my local PC Ranorex identifying the elements. while in remote server it can't
Yes, while i used spy tool also am not able to identify any elements
When i try to use Record and Play also not working. Even Desktop icon also not identifying by Ranorex in Remote machine
Latest Ranorex version we are using

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Wed Apr 28, 2021 9:29 am

Hi,

I'm sorry for asking such stupid question, but are you actually logged to the remote desktop and you start Spy tool on that remote machine? I mean, Spy started on local machine will not be able to identify elements on remote desktop! Spy must be started directly on the target machine.

Also, have you tried to run Spy as administrator?
And finally, make sure the app under test is either whitelisted (in Spy settings) or that there are no other apps in the whitelist. You see, if there is an app in the whitelist, other apps are ignored by Ranorex.

BTW, please create and post a Ranorex snapshot (NOT screenshot) of the app under test as I've requested before. Thanks.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Wed Apr 28, 2021 9:43 am

Hello,

I am working on Remote machine only, and I opened spy in the same remote machine, but not able to identify the elements.
I didn't tried Spy with administrator, is this is a reason am not able to identifying any elements?
Once I'll open the Ranorex studio and Spy with administrator
I didn't added my AUT in Whitelist. and no apps are present in Whitelist


Thanks

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Wed Apr 28, 2021 9:52 am

Hi,

I'm afraid, I don't know if running as non-admin is the cause of your problem. Please give it a try. Because I don't know anything about your app, it's virtually impossible to tell what's wrong. Try the Administrator mode and please, create the snapshot, as requested. This could tell us more.

Also, what you can try, is to uncheck "Use asynchronous dispatching mouse and keyboard events" option in Ranorex Settings >> Advanced tab. This often helps with various mouse-related issues on virtual machines.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Thu Apr 29, 2021 11:36 am

Hi,

We are tried to open the Ranorex studio and Spy with admin privilege but we are not able to track the elements.
We are not able to create a snapshot also while tracking/clicking it is highlighting the element and not able to find the Xpath of the element.
Please do the needful

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Thu Apr 29, 2021 11:59 am

Hi,

I'm afraid, your problem requires a direct assistance from Ranorex support. And I think it would require a shared screen session, so they can analyze the problem directly on your machine. Please create a support ticket here:
https://www.ranorex.com/support-query/
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Fri Apr 30, 2021 10:08 am

Hi Team,
Ranorex spy is not able identify objects in Remote Server machine, also tried with admin access getting highlighted once at a time, but not showing the Xpath of the elements in repository item
Screenshot is for your reference
Tracked.png
Tracked.png (95.89 KiB) Viewed 58 times
We are unable to add the element Xpath into repository in the below screenshot
Repository.PNG
Repository.PNG (15 KiB) Viewed 58 times
Please suggest us

Thanks

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Fri Apr 30, 2021 10:13 am

Hi,

What happens, if you actually click the highlighted element? There is no xpath shown in Spy?
Are you using standalone Spy or the one integrated in Studio? Please try both 32 and 64bit standalone Spy and both in admin mode.

PS: you should be able to delete the other post you created. I removed my comment ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Santhosh R
Posts: 10
Joined: Mon Mar 02, 2020 6:00 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by Santhosh R » Fri Apr 30, 2021 11:39 am

Hi,

We tried both standalone and Ranorex integrated spy.
When we tried to click on particular element and element is highlighted but repository item is not generated.
Please do needful ASAP we already spend two days time on this issue
Thanks

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by odklizec » Fri Apr 30, 2021 12:00 pm

Hi,

I'm afraid, you failed to answer my question. At first, is the xpath generated in Spy and displayed in xpath input field? I'm not asking if the selected element is added to repository!

Spy, as such, does not automatically add elements to repository. This is something that's done via "Recording" action or via "Track" button located in Ranorex Studio UI (in Repository section).

If you want to generate repo element from Spy, you must right click the element in question (in Spy) and select "Add to repository" menu item. And there must be opened Ranorex Studio with an already loaded project.
AddToRepository.png
AddToRepository.png (20.21 KiB) Viewed 51 times
I'm somehow not recognizing the UI of Ranorex you are using? What's that?...
Image
If it's how Studio appears on your server, then it's definitely corrupted! You should really try to completely uninstall Ranorex and install it back (most recent 9.5.0).
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

mounikanaidu380
Posts: 1
Joined: Fri May 07, 2021 10:38 am

Re: Not able to identified the elements in remote server machine

Post by mounikanaidu380 » Fri May 07, 2021 10:51 am

Ranorex spy is not able identify elements in Remote Server machine. What would be the reason? Why am I not able to identifying any elements?