Not able to identify cell/item in the list using ranorex

Ask general questions here.
nisha
Posts: 6
Joined: Thu Jun 25, 2015 8:23 am

Not able to identify cell/item in the list using ranorex

Post by nisha » Tue Jul 07, 2015 2:10 pm

Hi,

I'm a new user to Ranorex.I'm trying to automate regression testing of our application using ranorex.

Our application is built on Delphi and we are accessing it via Citrix Xenapp. We have multiple environments(dev,uat,test etc).so before logging into our application we need to choose our environments from the menu list.I'm trying to automate this selection process via ranorex. But ranorex not able to identify the cell from the menu.Tried via spy and using ranorex repo item but no luck.

In the menu list need to select ''EFPAC Main''. Ranorex not able to identify the menu items.By default EFPAC Dev is selected when the window appears. Tried moving down keys in keyboard and moving mouse over the ËFPAC Main and double clicked. But in xpath it has only path to the “EFPAC UAT Menu” but not to the menu items.
EfpacUATMenuRemote_Screenshot.jpg
EfpacUATMenuRemote_Screenshot.jpg (58.47 KiB) Viewed 682 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3921
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Not able to identify cell/item in the list using ranorex

Post by odklizec » Tue Jul 07, 2015 6:06 pm

Hi,

Have you tried to track the elements with Spy outside the Citrix (I mean from local desktop)? If Spy is able to track individual elements from the app started locally and not from Citrix, then there is nothing much you can do with it. I've automated some Citrix-based apps accessed via Citrix receiver and some elements are automatable only via Image-based automation.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

nisha
Posts: 6
Joined: Thu Jun 25, 2015 8:23 am

Re: Not able to identify cell/item in the list using ranorex

Post by nisha » Thu Aug 06, 2015 1:48 pm

Hi odklizec,

That grid is only accessible via citrix. Tried to locate sub-menu of the grid using Spy,but no luck.so I've installed the desktop version of the app,which is easy for Ranorex to identify.

Thank you for your reply.