nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Ask general questions here.
brgibb
Posts: 39
Joined: Wed Jun 05, 2013 2:15 pm

nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by brgibb » Thu Apr 03, 2014 1:30 pm

Hi,

I guess relates to thread 4680 but I'm seeing very poor performance when running Ranorex tests via nUnit.

A simple Validate.AreEqual() check takes ~100ms in my VS C# IDE yet when running the test via the nUnit console it take >330ms.

I've tried fiddling with the nUnit settings making the test run in a separate process but no joy. I also have

[TestFixture, RequiresSTA] set in my nUnit test which I've read elsewhere may help.

Other people must have seen this?

Thanks in advance.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by Support Team » Mon Apr 07, 2014 4:52 pm

Hello brgibb,

This may have several reasons.
We unfortunately don't work with NUnit so we may be of little help.
But which NUnit version are you using? I suggest using the latest one since they fixed some issues regarding performance.

Regards,
Robert
.
Image

brgibb
Posts: 39
Joined: Wed Jun 05, 2013 2:15 pm

Re: nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by brgibb » Tue Apr 08, 2014 10:44 am

Funnily enough I upgraded to 2.6.3 and saw the performance to be slightly slower than it was with 2.6.2.

Like I say I can't believe others haven't seen this.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by Support Team » Thu Apr 10, 2014 1:33 pm

Hello brgibb,

That's a pity!

Well, may I ask you to answer following questions:
  • Which Ranorex version do you currently use?
    Do you operate on a x32 or x64 bit system?
    Which .NET version are you currently using?
Thank you in advance.

Regards,
Robert
.
Image

brgibb
Posts: 39
Joined: Wed Jun 05, 2013 2:15 pm

Re: nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by brgibb » Fri Apr 11, 2014 12:31 pm

- Ranorex version used in the timings given was 5.0 though....I upgraded to 5.0.1 yesterday - Haven't tried the same tests again though.

- I operate a x64 bit system

- In Tools->Test Assemblies my nUnit console states:

nunit-x86.exe ( 3932 )
Framework Version: Net 3.5
CLR Version: 2.0.50727.5477

nunit-agent-x86.exe ( 776 )
Framework Version: Net 4.5
CLR Version: 4.0.30319.18444

test-domain-ChannelManagerAutoTests.exe
ApplicationBase: C:\ChannelManagerAutomation\ChannelManagerAutoTests\bin\Debug\
Configuration File: C:\ChannelManagerAutomation\ChannelManagerAutoTests\bin\Debug\ChannelManagerAutoTests.exe.config
ChannelManagerAutoTests
Path: C:\ChannelManagerAutomation\ChannelManagerAutoTests\bin\Debug\ChannelManagerAutoTests.EXE
Image Runtime Version: 4.0.30319
Uses: nunit.framework, Version=2.6.3.13283, Culture=neutral, PublicKeyToken=xxxxxxxxxxxx

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: nUnit & Ranorex Slowness - HELP?

Post by Support Team » Mon Apr 14, 2014 3:36 pm

Hello brgibb,

I talked to your QA team, but unfortunately this issue isn't related to Ranorex.
I hope you can find a solution or a workaround for your problem.
Please understand that we cannot provide support for another vendor’s software.
Thank you for your understanding.

Regards,
Robert
.
Image