Object Click Missed in Browser

Ask general questions here.
jawang35
Posts: 6
Joined: Wed Mar 19, 2014 4:37 pm

Object Click Missed in Browser

Post by jawang35 » Wed Mar 19, 2014 4:44 pm

In my test I have a link at the top of a page that I used Ranorex Recording to record clicking the link. However, when I run the test Ranorex scrolls down slightly right before clicking the link and therefore misses the link every time. It continues the test as though the link was successfully clicked, but is no longer on the correct page.

I have tried fixing this by writing my own code and using the EnsureVisible() function, but the same problem happens. Has anyone else come across a similar issue?

This happens in both IE and Chrome browsers. Mysteriously, I have a similar issue on a different test case that runs perfectly fine as a stand-alone case, but starts mysteriously scrolling as soon as I run it alongside other test cases.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Object Click Missed in Browser

Post by Support Team » Fri Mar 21, 2014 5:05 pm

Hello jawang35,

Please try to disable the „EnsureVisible“-function for that specific element before performing the click.
The setting can be found within the properties of the web element.
EnsureVisibleProperty.png
EnsureVisibleProperty.png (10.56 KiB) Viewed 737 times
Regards,
Robert
.
Image

jawang35
Posts: 6
Joined: Wed Mar 19, 2014 4:37 pm

Re: Object Click Missed in Browser

Post by jawang35 » Tue Mar 25, 2014 4:14 pm

That worked perfectly! Thanks!