Problem finding elements Firefox 41

Bug reports.
letterkill
Posts: 5
Joined: Wed Oct 14, 2015 6:24 pm

Problem finding elements Firefox 41

Post by letterkill » Wed Oct 14, 2015 6:30 pm

Having some problems with FF 41
Sounds like he can't find some element. 'None'
Screenshots showed version 39 vs 41 results.
Any Idea? (I've update plugin on FF, uninstall and install FF et Ranorex, didn't worked)
Working with Ranorex 5.4.2
Thank you
Attachments
Ranorex1.png
39
Ranorex1.png (62.82 KiB) Viewed 1511 times
Ranorex.png
41
Ranorex.png (60.51 KiB) Viewed 1511 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3914
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Problem finding elements Firefox 41

Post by odklizec » Thu Oct 15, 2015 8:21 am

Hi,

My guess is it's caused by not installed/disabled Ranorex plugin? In your second screenshot, Ranorex is apparently not recognizing DOM element, which is an indication of not instrumented FF. Haven't you got an instrumentation warning?

There appears to be something wrong with Ranorex FF plugin installation during Ranorex installation. Ranorex setup contains two plugins. One for FF<40 and one for FF40+. I'm not automating in FF, but I noticed that Ranorex setup installed only the old FF plugin, instead of new one. Additionally, FF option is disabled in Ranorex instrumentation tool.

The workaround is to install the plugin manually. Just go to C:\Program Files (x86)\Ranorex 5.4\Bin folder (or wherever you installed Ranorex) and just drag&drop Ranorex-FF-New.xpi to an already opened FF window. After a sec or two you should receive below dialog...
install_new_ff_plugin.png
install_new_ff_plugin.png (10.48 KiB) Viewed 1495 times
Confirm it and you are done. After that, you should be able to find new plugin in FF extensions and Ranorex should be able to work with FF as before.
install_new_ff_plugin_1.png
install_new_ff_plugin_1.png (31.8 KiB) Viewed 1495 times
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

letterkill
Posts: 5
Joined: Wed Oct 14, 2015 6:24 pm

Re: Problem finding elements Firefox 41

Post by letterkill » Thu Oct 15, 2015 2:56 pm

I have already done all these steps and none of it worked...
Is there anything else I can do?
Thank you!

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3914
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Problem finding elements Firefox 41

Post by odklizec » Thu Oct 15, 2015 3:41 pm

Hi,

If you are sure the Ranorex extension for FF41 is installed and enabled, then I'm afraid, I don't have a clue what else could be wrong. I would suggest you to try reinstall Ranorex and eventually try it on another PC. Maybe Ranorex support folks will have some more ideas?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Problem finding elements Firefox 41

Post by Support Team » Fri Oct 16, 2015 1:39 pm

Hi letterkill,

May I ask if you're using Firefox in private mode or have you disabled the history? If so, this is a known issue and we try to fix this as soon a possible. For now, please try to start Firefox in normal mode, then it should also be possible to switch to private mode and the instrumentation should still work.

Hope this information helps.

Regards,
Robert
.
Image

letterkill
Posts: 5
Joined: Wed Oct 14, 2015 6:24 pm

Re: Problem finding elements Firefox 41

Post by letterkill » Fri Oct 16, 2015 5:35 pm

The problem was the history.
I switch it to "Remember history" and my problem is solved.

Thank you all!