Problem in object identification with diffrent iteration

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
ran
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2012 3:21 pm

Problem in object identification with diffrent iteration

Post by ran » Fri Oct 19, 2012 2:58 pm

I am trying to automate the Putty.

it works fine in first iteration but the moment it goes to second iteration ranorex is not able to click on the object(Putty) and in test report it says success.

the same thing happens for some other test cases also if I run 5 iteration may be 3 will run good and some time 2 iteration will fail(not always).

Any guidance??

Thanks

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Problem in object identification with diffrent iteration

Post by Support Team » Mon Oct 22, 2012 10:17 am

Hi,

Which Ranorex version are you using?
Please also send us more information about your test environment, OS version, .Net version, tested technologies, ...
A Ranorex snapshot file of your application under test would also be great.
Following link will show you how to generate a snapshot file:
Creating Ranorex Snapshot Files.
You could add a Validate Exists action right before the click action in the action table, this will ensure that the element/application is successfully loaded when the click should be performed.
Are you using an attribute which will change after a restart of your application (like an ID)? In order to check if the RxPath is robust you can use the Spy tool to analyze if the used RxPath is after a restart of the AUT still valid.
This could be also a timing issue, you could try to increase the search timeout for the failed actions this could solve the second issue.

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

ran
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2012 3:21 pm

Re: Problem in object identification with diffrent iteration

Post by ran » Tue Oct 23, 2012 6:24 pm

I have icon at desktop that needs to double clicked

already tried that item exist

first iteration it does click.but in second iteration it does'nt click and shows the test case as pass.

Yes I already used Spy to analyze RxPath.

timing issue -- already included delay

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Problem in object identification with diffrent iteration

Post by Support Team » Wed Oct 24, 2012 9:59 am

Hi,

I did some basic tests with Putty on my machine, and in my case everything worked like a charm!
So please send us a Ranorex snapshot file from your system, of the icon where you want to double click on.
Following link will show you how to generate a snapshot file:
Creating Ranorex Snapshot Files.
It would also help us if you could illustrate your issue with some screenshots, because at the moment I have no clue why this shouldn't work.
Are you remotely working with Ranorex?

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

ran
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2012 3:21 pm

Re: Problem in object identification with diffrent iteration

Post by ran » Wed Oct 24, 2012 2:08 pm

Yes I am working on remote machine.I mean ranorex is installed in remote machine.Will try to send the snapshot.Also it's not only with Putty same thing happens with the X-lite also

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Problem in object identification with diffrent iteration

Post by Support Team » Wed Oct 24, 2012 2:22 pm

Hi,

Please also bear in mind the points about remotely working with Ranorex which are mentioned on the following link: Remotely Working with Ranorex.

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image