Problem with running test suites sequentially

Ask general questions here.
aleksv
Posts: 14
Joined: Tue Feb 20, 2018 7:12 am

Problem with running test suites sequentially

Post by aleksv » Tue Dec 11, 2018 2:46 pm

I automated the process of building the test suites and then running them sequentially. When I run the exe files manually all tests work without problems but when they are run inside a batch script there is this strange behavior.

E.g. there is a textfield which gets deleted with "CTRL+A" and backspace. When started manually, it works like a charm. When run in the batch script, just half the text gets selected. When all test suites are run windows still seems to be in some kind of "ranorex-mode"... I don't know how to explain it exactly but simple tasks like clicking desktop icons or selecting text in a document (unrelated with ranorex tests) don't seem to work anymore until I once start a test suite in ranorex studio and close it again.

Any ideas?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5068
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Problem with running test suites sequentially

Post by odklizec » Tue Dec 11, 2018 3:06 pm

Hi,

At first, there is missing an info regarding the Windows and Ranorex version you are experiencing your problem with? Most recetn Ranroex is 8.3.1. if you are using something older, update it and try to reproduce your problem.

I can't explain the problem with only half selected text, when running from batch. But as for the second issue, it could be caused by stuck keys? Are there some key shortcut actions, split to individual Down/Up actions? Change those to key shortcuts to Click action instead. Also, try toggle "Use asynchronous dispatching of mouse and keyboard events" in Ranorex Settings >> Advanced tab.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

aleksv
Posts: 14
Joined: Tue Feb 20, 2018 7:12 am

Re: Problem with running test suites sequentially

Post by aleksv » Tue Dec 11, 2018 4:47 pm

Thanks for your reply!
I updated to the latest version, toggled the checkbox and looked for stuck keys... and solved the problem.

Shouldn't ranorex "release" all keys when a test suite is done? I created a teardown where I press CTRL, ALT and SHIFT once just to make sure they are not stuck anymore.