Problems encountered while trying out Ranorex

Ask general questions here.
sumitzok
Posts: 1
Joined: Fri Jan 13, 2012 8:17 am

Problems encountered while trying out Ranorex

Post by sumitzok » Fri Jan 13, 2012 9:11 am

Hi All
I am trying to automate testing for the as400 console (5250) through ranorex.
In the normal recording mode, and the recording process generates record correctly as only the mouse and key actions are recorded.
However, If I am using image based testing method, then this recording fails at run time as it is not able to capture the images/objects) because it looks for the object method name to find the right image.

What I had in mind was to look at a particular screen state during the test and only proceed if some element is present or not.
Further inconveniences that I faced were :
[list=]
lack of control with tester to specify which specific image portion(for correctness) to click / which screen to wait for for working with images during the record time itself.
Iteration over actions : Upon trying to repeat certain actions, I am using variables bounded to data sources. These cause entire test to repeat again - I am using small test for these actions in my testsuite due to absence of some iterative construct

[/list]

Please correct me where some best practice could be taken as I might not be thinking in accordance with ranorex guidelines.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Problems encountered while trying out Ranorex

Post by Support Team » Thu Jan 19, 2012 2:21 pm

Hi,

Sorry for the late respone. Would it be possible to post us a Ranorex Snapshot of your AS400 console?
How to create a Ranorex Snapshot

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image