Ranorex 9.3.1 hangs on delays

Bug reports.
sarahdawn
Posts: 1
Joined: Wed Apr 29, 2020 7:56 pm

Ranorex 9.3.1 hangs on delays

Post by sarahdawn » Wed Apr 29, 2020 8:58 pm

Running a test on a desktop application.

It hangs on a step which is just a simple delay (followed by another delay).

It does not hang when run from the studio, but hangs when run from the Ranorex Uia Launcher. This is what I get from the log.

Code: Select all

2020-04-29 13:45:53.343| INFO|Ranorex.Report|Section: Wait for Error window
2020-04-29 13:45:53.399| INFO|Ranorex.Report|Delay: Waiting for 1m.
2020-04-29 13:46:34.948|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:46:53.467| INFO|Ranorex.Report|Delay: Waiting for 1m.
2020-04-29 13:47:34.962|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:47:53.521| INFO|Ranorex.Report|Delay: Waiting for 1m.
2020-04-29 13:48:34.977|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:49:34.994|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:50:34.996|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:51:34.998|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:52:35.000|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
2020-04-29 13:53:35.015|DEBUG|Ranorex.Core.LicensingConfiguration+LicensingNLogLogger|Will create dual mode TCP client.
Here is what the test suite looks like
2020-04-29 14_11_43-HBB AUTO - hb-basicauto - Remote Desktop Connection.jpg
2020-04-29 14_11_43-HBB AUTO - hb-basicauto - Remote Desktop Connection.jpg (95.12 KiB) Viewed 221 times

I have tried running it with different delay lengths, adding report.info steps in between to log that a delay has been completed and no luck.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6280
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex 9.3.1 hangs on delays

Post by odklizec » Thu Apr 30, 2020 8:17 am

Hi,

You should really replace hardcoded Delays in your tests with WaitFor Exists/NotExists actions. Delays should be used only in very specific cases (e.g short delay before click here or there) and not for waiting for the appearance/existence of an element! For this kind of event, you should definitely use WaitFor action. Try to replace Delays with WaitFor action and see if it helps.

Another thing you might try is to completely uninstall Ranorex and install it back. Make especially sure that all system requirements are met.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration