Ranorex and capturing JSON messages

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
pradeepbommareddy
Posts: 1
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:24 pm

Ranorex and capturing JSON messages

Post by pradeepbommareddy » Fri Nov 10, 2017 10:34 pm

We have an AUT which we need to automate with Ranorex, After we login to the page when we click on a link on page based on the user logged in at that point in time will make a restful api call and gets a response back. Depending on the response it will render the page with the values/buttons. What I want to know is If we can capture the json messages we are getting back and verify if the page is rendered correctly with the correct values.

Is there any module or functionality inbuilt in ranorex to capture the JSON messages or make an api call?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3949
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex and capturing JSON messages

Post by odklizec » Mon Nov 13, 2017 9:27 am

Hi,

I'm afraid, there is definitely no built-in functionality to capture and process JSON messages in Ranorex. I think your best hope is to google for JSON processing C# sample code and integrate it somehow with your tests?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Ranorex and capturing JSON messages

Post by krstcs » Mon Nov 13, 2017 2:37 pm

In addition to what Pavel said, you must understand that Ranorex is only a functional test automation tool and it isn't designed for real-time/stress/load types of testing. It may handle many of those things if you code your own C# functionality to work with it, but it wasn't designed for it, so there may be issues with timing and such that will be difficult to work out.
Shortcuts usually aren't...