Ranorex can not find IE browser buttons

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
rastek
Posts: 157
Joined: Wed Aug 06, 2014 12:00 pm

Ranorex can not find IE browser buttons

Post by rastek » Sun Nov 06, 2016 10:36 am

Hi,

As it can seen from xpath there is random id or sth like that but Ranorex still can not find the button that seen at bottom of the browser, is anyone can help me for that ? thanks.

/form[@title~'^TENCom\ Web\ -\ Internet\ Exp']
.//toolbar[@accessiblename='Notification']/button[@accessiblename='No']

/form[@title~'^TENCom\ Web\ -\ Internet\ Exp']
.//toolbar[@accessiblename='Notification']/button[@accessiblename='Close']

I also tried /form[] but did not help :(

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3948
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by odklizec » Sun Nov 06, 2016 1:38 pm

Hi,

As mentioned in previous posts, please post a Ranorex snapshot, where we can see the button in question and test the path. Thanks.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

rastek
Posts: 157
Joined: Wed Aug 06, 2014 12:00 pm

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by rastek » Mon Nov 07, 2016 1:02 pm

Hi odklizec ,
I am sending files, please have a look.

Thanks,
Rastek.
Attachments
IEbuttons.rxsnp
(398.64 KiB) Downloaded 32 times
IEbutton_yes.rxsnp
(395.05 KiB) Downloaded 33 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3948
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by odklizec » Mon Nov 07, 2016 1:15 pm

Apparently, the "form" tittle is different in xpath from your initial post and the snapshot you just posted? Also, there is no need for ".//" in the xpaths you posted in the first post.

This xpath should work both for GENCom and TENCom:

Code: Select all

/form[@title~'^(G|T)ENCom']//toolbar/button[@accessiblename='Yes']
or something like this:

Code: Select all

/form[@title~'^GENCom' or @title~'^TENCom']//toolbar/button[@accessiblename='Yes']
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

rastek
Posts: 157
Joined: Wed Aug 06, 2014 12:00 pm

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by rastek » Wed Nov 09, 2016 7:12 am

Hi odklizec, Thanks for the solutions.
In my first post I changed name bcos I see people do it on the forum.

I am sending two browser Allow buttons, one for IE and one for chrome, can you also help if you dont mind ?

Thanks,
Rastek.
Attachments
IE_Allow.rxsnp
(19.12 KiB) Downloaded 34 times
Chrome_Allow.rxsnp
(12.13 KiB) Downloaded 33 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3948
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by odklizec » Wed Nov 09, 2016 8:31 am

Hi,

This should work both in IE and Chrome:

Code: Select all

/form[@title='Confirmation Required' or @title~'^multi1lb\.netas\.com\.tr:185']//button[@accessiblename='Allow']
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

rastek
Posts: 157
Joined: Wed Aug 06, 2014 12:00 pm

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by rastek » Thu Jan 19, 2017 12:02 pm

Hi odklizec,
sory for late response but this does not work

/form[@title='Confirmation Required' or @title~'^multi1lb\.netas\.com\.tr:185']//button[@accessiblename='Allow']

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3948
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex can not find IE browser buttons

Post by odklizec » Thu Jan 19, 2017 12:18 pm

Well, it works for me for both provided snapshots? ;) If it does not work for you, then there is most probably something different in your actual environment?

I guess the that the form tittle has changed a bit in Chrome? Just make sure this part of xpath is still valid and eventually adjust it to make it a bit more general:
@title~'^multi1lb\.netas\.com\.tr:185'
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration