Ranorex.ElementNotFoundException + Nunit + Win XP

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
valentinapostu
Posts: 1
Joined: Fri Jan 04, 2013 3:43 pm

Ranorex.ElementNotFoundException + Nunit + Win XP

Post by valentinapostu » Fri Jan 04, 2013 4:19 pm

Hello,

I created a script in Ranorex Studio v3.3.1 to interact with a GUI application. I run this user code from Ranorex Studio and it works every time. Then I included the Ranorex assembly in a Visual Studio 2010 project and I created a unit test that calls the user code above. Everything works when using Resharper 7.1.1. to run the unit test. If I run the Visual Studio .dll in NUnit 2.6.2 GUI the test fails every time with this error:

...
Ranorex.ElementNotFoundException : No element found for path 'form[@controlname='Window']/element[@controlname='mainMenu']/menubar/menuitem[@accessiblename='View']' within 10s.

at Ranorex.Core.Element.FindSingle(RxPath path, Duration timeout)
at Ranorex.Core.Element.op_Implicit(String path)
...

I have tried to use the item from the repository or directly in the code. I get the same error (only the timeout is 30 seconds when using the repository).
I have tried to check if the path is correct. The path in the repository and the path in Ranorex Spy are the same. Also while the automation is running and failing to find the object I use Highlight Selected Repository Item from the repository and the correct object is highlighted.
The timeout is not the problem because I get the same error even with a longer timeout.
I get the same type of error with a WinForms application as with a WPF one.
I have this error only on Windows XP (SP3 + .Net 4.0) when running via Nunit GUI or Nunit command line. The same code works on Windows 7 + Nunit 2.6.2.

Is this a known issue to you? Do you have a solution for this?

Thank you in advance,
Valentin Apostu

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex.ElementNotFoundException + Nunit + Win XP

Post by Support Team » Mon Jan 07, 2013 3:59 pm

Hello,

Unfortunately, it's not a known issue.

I have seen that your Ranorex version is not up-to-date.
You could try to update to our current version of Ranorex (4.0.1) or (3.3.5)?
Download-Archive

Is it possible to get a sample application in order to reproduce this issue?
You could send it to [email protected].

Thank you.

Regards,
Markus (T)
.
Image

Tsvetomira.Georgieva
Posts: 1
Joined: Thu Apr 17, 2014 9:55 am

Re: Ranorex.ElementNotFoundException + Nunit + Win XP

Post by Tsvetomira.Georgieva » Thu Apr 17, 2014 9:58 am

Hi,

have you solved this issue. I am facing it with ranorex version 4.0.2.

Best Regards,
Tsvetomira