Ranorex hangs after completing the Test

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
rawatankit6
Posts: 11
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:50 pm

Ranorex hangs after completing the Test

Post by rawatankit6 » Thu Jul 09, 2015 2:51 pm

Version 5.3.1

We are facing an issue with Ranorex, it continuously freezes up and consumes a lot of memory > 500 Mb in the background. We have to manually close the process from the task manager. This usually happens after the test case run irrespective of passed or failed report. Do let me know what is causing the issue and if any more details are needed I am happy to help.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex hangs after completing the Test

Post by Support Team » Mon Jul 13, 2015 12:22 pm

Hello rawatankit6,

first of all, it would be great if you could update to the latest Ranorex version, which is currently 5.4.

We would need some more detailed information about your current issue. Which operating system do you use? Does the issue occur in general or is it related to a specific Ranorex project? In order to reproduce your issue on our machines, it would be really helpful if you could send us the corresponding project.

Please let us know if updating to Ranorex 5.4 solved your issue.

Regards,
Johannes
.
Image

smahadevan
Posts: 1
Joined: Thu Aug 13, 2015 5:28 pm

Re: Ranorex hangs after completing the Test

Post by smahadevan » Thu Aug 27, 2015 11:47 pm

Hi,

I am also having a similar issue where I try to run my project and ranorex mouse movements stop working. I updated my version to 5.4 two weeks back and also updated it to 5.4.1 version sometime back.
My Operating system is Windows 8
This is what happens:
Ranorex opens browser, navigates to URl and then stops working. It does not click on the element.
It fails saying element not found. Also my Spy does not work in the new version.
My whole project hangs and I am unable to proceed further.
So I restarted my computer, but I still see the same issue.

Please let me know if you need any details.

Thanks
Sri

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex hangs after completing the Test

Post by Support Team » Mon Aug 31, 2015 11:39 am

Hello Sri,

According to your description, it seems that there is a problem with the RanoreXPath.

After the test run fails because the element was not found, please try highlighting the corresponding element.
highlight_element.png
highlight_element.png (18.44 KiB) Viewed 603 times
If it cannot be found, you probably have to adjust the path of the element.
For further information on the RanoreXPath please have a look at the user guide.

If this doesn't solve your issue, it would be great if you could create and upload a snapshot of the element. It would also be possible to send the snapshot to [email protected].

Regarding the second issue, it would be great if you could provide more detailed information.
Do you have a general issue with Ranorex Spy or does the error occur only after tracking specific elements?
May I ask if you already tried to track the elements using the external Ranorex Spy?
external_spy.png
external_spy.png (11.03 KiB) Viewed 603 times
Thank you in advance.

Regards,
Johannes
.
Image