Ranorex Integrate with VS

Ask general questions here.
ash786
Posts: 1
Joined: Mon Jul 22, 2013 9:57 am

Ranorex Integrate with VS

Post by ash786 » Tue Jul 23, 2013 11:46 am

Hi,

We have Premium Ranorex and do not have VS, but one of the Automation Tester have risen that in order to do the API base Testing we require Visual Studio to build a strong C# script as Ranorex is design for UI Testing. Now we looked into Visual Studio and we cannot afford Ultimate therefore we are thinking to purchase Premium version of Visual Studio.

Can someone advise if Visual Studio Premium will do the work and can do the following?

* integrate with Ranorex
* Run Ranorex scripts
* integrate with TFS going forward
* build CI project

Any limitation that you are aware of....

Thank you for your help

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Ranorex Integrate with VS

Post by krstcs » Tue Jul 23, 2013 1:09 pm

You don't need VS to do API testing, you can use Ranorex for it if you know how to code in C#/VB.NET.

Ranorex is built on the open-source SharpDevelop IDE, which means you can do almost anything in Ranorex that you can do in Visual Studio.

I would also suggest that you look at SharpDevelop instead of VS as SD has most of the features that testers would need anyway, and it is free.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Ranorex Integrate with VS

Post by Ciege » Tue Jul 23, 2013 4:08 pm

Agreed, if you don't want to pay for VS, use the Ranorex solution IDE from SD.

However, directly to your question. Any level of VS should be just fine using the Ranorex API. I am currently using the Professional version to do my code...
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...