Ranorex performing slower

Ask general questions here.
LPG
Posts: 39
Joined: Mon Jul 25, 2011 6:12 pm

Ranorex performing slower

Post by LPG » Thu Sep 15, 2011 3:59 pm

Hi,

In the last while, running my test suite has became very slow. Nothing has changed on my PC, but the number of test cases has grown. If I execute them, Ranorex will hang for a couple of minutes before starting to execute.

I also found that doing recordings started to hang a while before it recognizes an object, for example when I do validations. It used to be so quick!

Any tips for making things perform faster?

Thanks

vdeore
Posts: 11
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:54 am

Re: Ranorex performing slower

Post by vdeore » Wed Oct 05, 2011 2:00 pm

We are also facing this issue with Ranorex 3.0. We are using Keyword driven framework. I have noted that as we go on increasing keywords in excel, the performance degrades and we get timeout error and ranorex simply quits execution. I have also noted the memory usage and its not an issue. Observed this running through both visual studio 2010 and N unit.

we are using windows OS with 4GB ram
Is there any solution to it?. Please let me know if some more details are required.

Thanks,
vdeore

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex performing slower

Post by Support Team » Thu Oct 06, 2011 8:42 am

Hi,

Would it be possible to post us a description how we can reproduce the issue?
Such performance issues are not the easiest to find, because currently we have no clue which causes this issue.
Are you guys just replaying your test suites or are you doing something special in your scripts?

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

vdeore
Posts: 11
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:54 am

Re: Ranorex performing slower

Post by vdeore » Fri Oct 07, 2011 1:52 pm

Hi,
Please let me know the details required to do analysis of this issue.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex performing slower

Post by Support Team » Mon Oct 10, 2011 7:44 am

Hi,
vdeore wrote:Please let me know the details required to do analysis of this issue.
The best would be a single use case to reproduce the issue 100%. Even better would be to send us a small Ranorex Solution which causes this issue.

Thanks in advance.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

gladys65
Posts: 1
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:28 pm

Re: Ranorex performing slower

Post by gladys65 » Mon Oct 31, 2011 2:30 pm

have you already found any solution? the case cialis is that I have almost the same problem and looking for any way out as well..
Last edited by gladys65 on Tue Feb 14, 2012 2:22 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex performing slower

Post by Support Team » Mon Oct 31, 2011 2:45 pm

Hi,
gladys65 wrote:have you already found any solution?
No sorry, because we didn't receive a project till today to reproduce it and we are not able to reproduce it. So until now we could not even confirm that there is a problem...
We did performance test with Ranorex and the speed doesn't decrease even after 2 days.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

vdeore
Posts: 11
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:54 am

Re: Ranorex performing slower

Post by vdeore » Fri Nov 04, 2011 6:54 am

Hi Peter/Ranorex Support Team,

I think we need to do a webex for this instead of sending a solution file.
Please let us know when can we do the webex. We are located in India.

Thanks,
Vaibhav

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex performing slower

Post by Support Team » Mon Nov 07, 2011 12:26 pm

Hi,
vdeore wrote:I think we need to do a webex for this instead of sending a solution file.
If you have a out of memory exception a webex isn't very useful, because we need a lot of tools to nail down the memory leak. Therefore the best solution would be to get a project from you, where we are able to reproduce the issue.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

vdeore
Posts: 11
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:54 am

Re: Ranorex performing slower

Post by vdeore » Wed Nov 09, 2011 6:56 am

Ok. But will you be able to debug without an application for which the scripts are written?

Thanks,
vdeore

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex performing slower

Post by Support Team » Wed Nov 09, 2011 12:20 pm

Hi,

If you can handle that we can reproduce the issue without an application then this is okay. But normally we have to run an automation to find the issue and to run the automation we need an unit under test.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image