Ranorex Remote: No update of run history?

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
uschumac
Posts: 5
Joined: Thu Apr 13, 2017 1:15 pm

Ranorex Remote: No update of run history?

Post by uschumac » Fri Sep 01, 2017 12:07 pm

Hi,

I am using Ranorex 7.1.0.

I set up a Ranorex agent on a different machine in the same network. The agent is displayed in the Agents list in Ranorex Studio as "Idle", so there is a connection.
When I start a remote test, the state of the agent never changes and the Stop button is never activated. But the test run is executed nonetheless and the agent is busy during that time.
When the test run is finished, the run history is not updated immediately. I can see the recent results only if I restart Ranorex Studio.

Why is there no immediate feedback on the execution of the remote test?


Best wishes

Uli

McTurtle
Posts: 191
Joined: Thu Feb 23, 2017 10:37 am
Location: Benedikt, Slovenia

Re: Ranorex Remote: No update of run history?

Post by McTurtle » Tue Sep 05, 2017 1:11 pm

Hello uschumac,

There is now only the api port (default 8081) and no separate messenger port. This issue was known before and the solution was to change the messenger port.

Could you anyway try to change the api port? In the following folder there is the config.toml file: C:\Program Files (x86)\Ranorex\Agent\Data
You can change the ApiPort in that file. After that, you have to connect to the agent with the string: <IPaddress>:<port> or, for example "localhost:8082".

In the folder mentioned above there is also a subfolder named "logs". Please post the newest log file with your next post.

Regards,
McTurtle

uschumac
Posts: 5
Joined: Thu Apr 13, 2017 1:15 pm

Re: Ranorex Remote: No update of run history?

Post by uschumac » Wed Sep 06, 2017 12:35 pm

Hi McTurtle,

I changed the port to 8082. Everything runs like before, i.e. the agent is displayed as Idle while it is actually busy.

Please find attached the logfile. I changed some individual information in the file.


Best wishes

Uli
Attachments
AnonymousLogfile.txt
(10.06 KiB) Downloaded 24 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex Remote: No update of run history?

Post by Support Team » Thu Sep 07, 2017 9:32 am

Hello Uli,

Thank you for reporting this issue.
We would prefer to handle this issue via support tickets. Therefore, could you send us an email to [email protected]?
Please don't forget to attach your currently valid customer ID to the email.

We are looking forward to your email.

Sincerely,
Tomaž
.
Image

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Ranorex Remote: No update of run history?

Post by Support Team » Wed Jan 17, 2018 8:08 am

Hello everyone,

We found the reason to this issue.
It appears if you have set a different system time on your machines.
If the agent PC time is behind the system time of the machine on which Ranorex Studio is running (by even just a few seconds), the agent status will not be updated in Ranorex Studio.
Please synchronize the time on both of your machines in order to resolve this issue.

regards,
Stephan
.
Image

uschumac
Posts: 5
Joined: Thu Apr 13, 2017 1:15 pm

Re: Ranorex Remote: No update of run history?

Post by uschumac » Wed Jan 24, 2018 9:02 am

Yeah, you're right!

Thanks