Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Ask general questions here.
MadalinaDragan
Posts: 3
Joined: Wed Feb 28, 2018 1:40 pm

Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by MadalinaDragan » Wed Feb 28, 2018 1:54 pm

Hi,

I have a Windows Forms application with a grid. The grid contains multiple elements, but Ranorex Spy doesn't recognize them. It recognizes the whole grid container, but not the elements inside.

What would be a possible solution for this?

Thank you in advance

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3936
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by odklizec » Thu Mar 01, 2018 12:56 pm

Hi,

Unfortunately, without seeing the app (or at very least Ranorex snapshot) there is not much anyone here can do or suggest. The most probably reason of the issue like this is, that the grid is not optimized/correctly implemented. Have you tried to examine the grid with MS Inspect tool?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

MadalinaDragan
Posts: 3
Joined: Wed Feb 28, 2018 1:40 pm

Re: Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by MadalinaDragan » Thu Mar 01, 2018 3:19 pm

Hi,

Thanks for the reply. The MS Inspect tool only finds the container, not the children elements.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3936
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by odklizec » Thu Mar 01, 2018 3:50 pm

So, you most probably have your answer. If MS Inspect is unable to see "inside" the grid, there is most probably nothing Ranorex can do about it as well. The only thing you can probably do is to try GDI Capture List, as described here:
https://www.ranorex.com/help/latest/tec ... plications
I'm afraid, GDI Capture List is not very nice to use with complicated elements like grids and tables.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

MadalinaDragan
Posts: 3
Joined: Wed Feb 28, 2018 1:40 pm

Re: Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by MadalinaDragan » Thu Mar 01, 2018 4:51 pm

I tried that, it didn't work

qwertzu
Posts: 179
Joined: Wed Jan 25, 2017 11:08 am

Re: Ranorex Spy does not detect elements in Grid

Post by qwertzu » Fri Mar 02, 2018 2:40 pm

Hi,

Since microsoft inspect itself can't identify the elements, I guess the only possibility would be using image based automation for this grid.

regards, qwertzu