Ranroex 9.0: Build generation issue

Ask general questions here.
ujjainkarh
Posts: 7
Joined: Fri Jul 10, 2015 6:39 am

Ranroex 9.0: Build generation issue

Post by ujjainkarh » Tue Apr 02, 2019 1:20 pm

Hi,

I am facing issue while building ranorex project through Ranorex studio. All required files *.rxtst, test data folder is not getting copied to output directory. Copy to output directory option is set to True.
I tried building same solution using MSBuild command from command line and it worked. I got all required files in output directory.

Initially I was working with Ranorex 6.1 and did not face any issue.
I tried installation of Ranorex 9.0 multiple time but no luck. I am using Ranorex version 9.0 and Windows 7. Same Ranorex setup is working on another machines.

Any help on this topic is really appreciated.

Thanks in advance.

- Hemchandra

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4924
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranroex 9.0: Build generation issue

Post by odklizec » Wed Apr 03, 2019 7:33 am

Hi,

If Ranorex works OK on another machine, then there is most probably something wrong with your macine? Are you sure the problem is not caused by antivirus or GOP settings? Have you installed Ranorex from exe (not just MSI file)? Have you tried to reinstall all Ranorex prerequisites?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

ujjainkarh
Posts: 7
Joined: Fri Jul 10, 2015 6:39 am

Re: Ranroex 9.0: Build generation issue

Post by ujjainkarh » Wed Apr 03, 2019 10:14 am

Hi,

We did installation using exe file. All prerequisite are installed during installation. We tried installation multiple times but no luck.
There is no problem with antivirus because MSBuild command is working fine via command line. I think, Ranorex uses same to build automation code.

Thanks,
Hemchandra

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4924
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Ranroex 9.0: Build generation issue

Post by odklizec » Wed Apr 03, 2019 10:19 am

ujjainkarh wrote:
Wed Apr 03, 2019 10:14 am
There is no problem with antivirus because MSBuild command is working fine via command line.
Well, I would not be so sure abou this ;) True, Ranorex uses msbuild to build the solution. However, I'm occasionally getting requests from our IT team about Ranorex, simply because of false positive antivirus alarms :D So antiviruses are sometimes confused by Ranorex and may eventually block something.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration