Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Ask general questions here.
Zhilll
Posts: 13
Joined: Thu Oct 06, 2011 2:48 pm

Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by Zhilll » Thu Dec 13, 2012 4:09 pm

Yesterday I upgraded to Ranorex 4.0. I noticed now when I execute a test, the resulting report does not automatically open as it did previously. I did not change anything in the code, so I'm wondering if this has something to do with the new Ranorex 4.0?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by Support Team » Thu Dec 13, 2012 4:51 pm

Hi,

Please check in Ranorex Studio "Tools->Options->General->Ranorex Report Viewer" if you turned on the following settings: "Open report after execution" and "Automatically copy/move report files to the project reports directory".
Are you able to open the report in Internet Explorer if your rename the two files to "*.rxlog.html" and "rxlog.html.data"?

Regards,
Markus
.
Image

Zhilll
Posts: 13
Joined: Thu Oct 06, 2011 2:48 pm

Re: Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by Zhilll » Thu Jan 03, 2013 3:44 pm

Thanks Markus. I checked my options and these options are indeed checked but the report is still not opening after test execution. I can open the reports if I navigate to the reports folder where it is stored, but it is much more convenient to have this open automatically.

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by krstcs » Thu Jan 03, 2013 3:58 pm

Also, make sure that your test .EXE is not crashing at the end.

I have found that if my test .EXE crashes, the system does not write the report correctly.
Shortcuts usually aren't...

Zhilll
Posts: 13
Joined: Thu Oct 06, 2011 2:48 pm

Re: Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by Zhilll » Mon Jan 07, 2013 4:23 pm

krstcs wrote:Also, make sure that your test .EXE is not crashing at the end.

I have found that if my test .EXE crashes, the system does not write the report correctly.
The report is created fine, it just won't open when the tests are finished running. I can navigate to the folder where they are stored, it's just kind of nice having it open upon test completion :D

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Report no longer opens after test execution in Ranorex 4

Post by Support Team » Tue Jan 08, 2013 2:05 pm

Hi,

Which Ranorex version do you have used before you updated/installed 4.0?
Could it be that you are using a custom report format (custome xsl file), do you use Report.Setup() in code?

Regards,
Markus
.
Image