Repository causing automation framework not to execute corre

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
ATF_CAT
Posts: 1
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:35 am

Repository causing automation framework not to execute corre

Post by ATF_CAT » Fri Jun 28, 2013 1:46 am

Hi

I have recently had an issue after upgrading from 3.2.3 to 4.0.4. I am using an automation framework (in VB) with ranorex as the engine for flex based testing.

Since I have upgraded I have found that when I make additions to the Object Repository (OR) my tests no longer execute properly. An example being even though through the spy the object can be recognised and has not changed since other elements have been added to the OR. The keyword method "click" will no longer click on the object. I am just wondering if anyone else has had a similar experience and can advise a possible solution. Below is my click keyword that I am using on the element.

Thanks in advance

Case "CLICK"
		Try	
			If oTestObject.Enabled = True Then
					oTestObject.Click
					blDone = True
			End If
			
			If err.number = 0 And blDone = True then
				MicResult = "Done"
				ResultMsg = "Click was carried out." 
			ElseIf err.number = 0 And blDone = False then
				MicResult = "FAIL"
				ResultMsg = "Unable To Click On Object - It May be Disabled."
			Else
				If Err.Number = 91 then
					MicResult = "FAILED"
					ResultMsg = "Object was not found"
				Else
					MicResult = "FAILED"
					ResultMsg = Err.Description
				End If
			End If
		Catch ex As RanorexException
			MicResult = "Failed"
			ResultMsg = "Could not click the object" &ex.Message
		Catch err As Exception
			MicResult = "Failed"
			ResultMsg = "Not able to click the object" &err.Message
		End Try

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Repository causing automation framework not to execute corre

Post by Support Team » Mon Jul 01, 2013 2:09 pm

Hello,

Thank you for your code snippet.
Could you please describe your issue in more detail?
Do you get any error messages?
Is the element available in your repository and is the RanroeXPath valid for the element?
Thank you!

Regards,
Bernhard
.
Image