Running from test suite is failed while passed from play

Bug reports.
Pallavi
Posts: 21
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:41 am
Location: Gurgaon Haryana India
Contact:

Running from test suite is failed while passed from play

Post by Pallavi » Thu Dec 22, 2011 8:37 am

Hi Support team,

I have developed a project with test cases that is clicking some buttons and some other works. When I run the program via test suite run option the testcase failed and when I am executing the same from play option of test case it executes with out fail.
Also the complied exe is failed.
Specially at the time of button click test case is failed.I observed the same behavior with 3 test suites containing test cases of different functionality.

Ranorex version 3.1
Os:- windows server 2008 R2 enterprise
Please help.

Thanks
Pallavi
Regards
Pallavi

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Support Team » Thu Dec 22, 2011 1:18 pm

Hi Pallavi,

Do you execute the Testsuite, Testcase or the Recording. See the attached images, within red circle the play buttons will execute the test suite, withing blue circle the testcase and within green circle the recording.

Please update to latest Ranorex Version, at the time Ranorex 3.2 and try it once again.

Give me feedback if that solved your problem.

Regards,
Martin
Ranorex Support Team
Attachments
playrecording.png
playrecording.png (19.37 KiB) Viewed 1148 times
playtcase.png
playtcase.png (42.28 KiB) Viewed 1148 times
.
Image

Pallavi
Posts: 21
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:41 am
Location: Gurgaon Haryana India
Contact:

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Pallavi » Fri Dec 23, 2011 9:54 am

Hi Martin,

Thanks for quick reply.My issue is :-
When I run the testcase via test suite run option (red circle as you specified in the screenshot) the testcase failed and when am playing the test cases from play option (green circle as you specified in screen shot) it executes without fail.
Compiled exe is failing every time but from play option test case is passing.

I have one more query :- I upgraded the Ranorex license version 3.1 to 3.2 and it was not detecting the license server.May I use the same license of ranorex 3.1 for 3.2 version or I have to purchase new license.

Please update the procedure of upgrading from lower to higher version.

Thanks
Pallavi
Regards
Pallavi

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Support Team » Fri Dec 23, 2011 10:29 am

Hi,

about your first question:

the play button within the red circles executes the whole test suite - this would be the same if you execute the exe file.

the play button within blue button executes the selected testcase

the play button in the green button ONLY executes the actions within the recording (the listed actions below)

note, within a testsuite, you have one or more testcases
and within testcases, you have one or more recording/code modules

about your second question - please update the licence server as well

Regards,
Martin
Ranorex Support Team
.
Image

Pallavi
Posts: 21
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:41 am
Location: Gurgaon Haryana India
Contact:

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Pallavi » Fri Dec 23, 2011 11:18 am

Hi Martin,

I have understood the functionality of Run and Play as you described.
My issue is when I am running the any particular test case of test suite through red circled 'Run' option Its failed.
While I am playing the test case or recording module from green circled 'Play' option of recording module is passed. And also I am playing the test cases from blue circled 'Play selected testcase' option of test suite the test case is passed.

My query is why its behaving differently with Play and run options.

Thanks
Pallavi
Regards
Pallavi

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Support Team » Fri Dec 23, 2011 11:46 am

Hi Pallavi,

Please post a screenshot of your testsuite.

Regards,
Martin
Ranorex Support Team
.
Image

Pallavi
Posts: 21
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:41 am
Location: Gurgaon Haryana India
Contact:

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Pallavi » Fri Dec 23, 2011 12:25 pm

Hi Martin,

When I run the testcase via test suite run option (red circle as screenshot 'Failure_point' for marked test case ) the testcase failed.

While I am playing the test case or recording module from 'Play' option (green circled Screen shot Success_point)of recording module is passed.

The test cases from blue circled 'Play selected testcase' option(Blue circled Screen shot success_point_1) of test suite the test case is passed.

Please provide the solution ASAP.I am facing same issue with 3 test suites containing test cases of different functionality.

Thanks
Pallavi
Attachments
sucess_point_1.png
sucess_point_1.png (106.38 KiB) Viewed 1132 times
sucess_point.png
sucess_point.png (114.03 KiB) Viewed 1132 times
failure_points.png
failure_points.png (98.26 KiB) Viewed 1132 times
Regards
Pallavi

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Support Team » Fri Dec 23, 2011 12:42 pm

Hi,

I wrote you an email about a remote session

Regards,
Martin
Ranorex Support Team
.
Image

Pallavi
Posts: 21
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:41 am
Location: Gurgaon Haryana India
Contact:

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Pallavi » Wed Dec 28, 2011 12:11 pm

Hi Martin,

I got the solution after remote session.Remote session was very helpful. :)
Thanks Ranorex team for your support.

Regards
Pallavi
Regards
Pallavi

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Running from test suite is failed while passed from play

Post by Support Team » Wed Dec 28, 2011 12:22 pm

Hi Pallavi,

You are welcome.

The problem was:
- if the application was started with the link on the desktop, program arguments and working directory were set and the actions of the testing-recording were executed correctly

- starting application from a separate recording module worked, but there were problems during execution of the actions of the testing-recording
- application was started without arguments and working directory in this recording

Solution:
- start the application automatically via double click on the desktop icon
- or setting the argument and working directory for the run application action

Regards,
Martin
Ranorex Support Team
.
Image