Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Ask general questions here.
Marius Synowiec
Posts: 2
Joined: Wed May 14, 2014 1:30 pm

Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Post by Marius Synowiec » Wed May 14, 2014 1:41 pm

Hello,

im a ranorex newbie and have a short question. Is it possible to run a test suite on another machine that has no ranorex studio installation?

I copied the whole project folder to an usb stick and tried the executable on another machine. I got the attached error message (a little part of it is german).

Do i need an extra licence or do i have to install ranorex studio on the target machine?
Attachments
Unbenannt.png
Error Message
Unbenannt.png (320.26 KiB) Viewed 1304 times

Alena
Posts: 20
Joined: Fri Feb 22, 2013 7:50 pm

Re: Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Post by Alena » Wed May 14, 2014 6:52 pm

You can only open reports, not run Ranorex scripts on another machine without a separate license installed.
Please read http://www.ranorex.com/forum/ranorex-license-t6130.html and User Guide ( http://www.ranorex.com/support/user-guide-20.html ).

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3916
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Post by odklizec » Wed May 14, 2014 7:21 pm

Hi,

Aside valid license (at least runtime license is required), you need to copy some Ranorex dlls to the output folder with compiled exe. See this post...
http://www.ranorex.com/forum/feature-re ... html#p7455
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Marius Synowiec
Posts: 2
Joined: Wed May 14, 2014 1:30 pm

Re: Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Post by Marius Synowiec » Thu May 15, 2014 10:27 am

Hi odklizec! Thank you very much for your help. I tested the *.exe with the required dlls and the licence file and it works now! Thank you for the fast answer and have a nice day :-)

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3916
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Running Test Suite *.exe on another machine without Ranorex

Post by odklizec » Thu May 15, 2014 10:30 am

You are welcome! Nice to hear it works for you! ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration