same path- different search times

Ask general questions here.
infproPemo
Posts: 4
Joined: Fri Sep 20, 2019 10:09 am

same path- different search times

Post by infproPemo » Fri Sep 20, 2019 10:23 am

I have a bit of a strange chase here.

The situation is this:
I click in one GUI on a 'new Field' button, and a new dialog window opens.
I made this new window a rooted element on its own, so it is found quicker.

Now here is the problem:
When the 'new Field' button is clicked the first time, the new dialog opens and itself and all its elements are found very quickly.
After setting all values, this window closes again and the procedure starts over. This time it only takes about 30 seconds all together.
When the dialog opens the second time (and third and so on...) it suddenly takes WAY longer to find itself and its elmements, although it has
the same Xpath than before. Nothing changed. But now the same procedure takes about 4 minutes!
So how is this possible and how can I change that?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5360
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: same path- different search times

Post by odklizec » Mon Sep 23, 2019 9:32 am

Hi,

It's a duplicated (kind of) post for issue, which is already discussed here:
https://www.ranorex.com/forum/same-path ... 14855.html

I would suggest to copy these additional details to the already discussed post and delete this one ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration