Sap Iframe not able to detect fields

Ask general questions here.
skhanpara
Posts: 94
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Sap Iframe not able to detect fields

Post by skhanpara » Mon Apr 04, 2016 4:41 pm

Hi

I was trying to automate SAP application and when it launch web UI, it uses iframe which is not detected by the tool.

What should i do ?

Attachment: I have attached snapshot of the iframe we want to automate

Thank you
Sunny Khanpara
Last edited by skhanpara on Mon Apr 04, 2016 5:27 pm, edited 1 time in total.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by odklizec » Mon Apr 04, 2016 5:24 pm

Hi,

It seems you forgot to attach the snapshot? ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

skhanpara
Posts: 94
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by skhanpara » Mon Apr 04, 2016 5:37 pm

I was not able to attached Snapshot directly. Compressing the file did the treat

Thank you
Sunny
Attachments
sapIframe.zip
(898.47 KiB) Downloaded 33 times

skhanpara
Posts: 94
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by skhanpara » Tue Apr 05, 2016 4:41 pm

Hello,

Can anyone help me out with current situation ?

Regards
Skhanpara

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by odklizec » Thu Apr 07, 2016 7:32 am

Hi,

I would suggest to contact directly Ranorex support at [email protected]. Apparently, Ranorex is not able to detect the content of that iframe. The question is, if there is is something Ranorex folks can do about this?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

skhanpara
Posts: 94
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by skhanpara » Thu Apr 07, 2016 1:58 pm

Thank you :o

Martin
Posts: 152
Joined: Fri Aug 15, 2014 12:24 pm

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by Martin » Fri Apr 08, 2016 1:04 pm

Hey

You will need to set the correct parameters for the SAP environment you are working in to allow automation of SAP BE and ABAP pages.

A small guide can be found here http://www.ranorex.com/support/user-gui ... tions.html

And remember, the most important part is "The administrator has to enable the support by setting the profile parameter sapgui/user_scripting to "TRUE" on the application server."

A lot of the information leading the these parameters can be found in this topic: http://www.ranorex.com/forum/spy-can-t- ... t8446.html

It gives some explenations to why these things are needed as well as what is needed.

skhanpara
Posts: 94
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Re: Sap Iframe not able to detect fields

Post by skhanpara » Tue Apr 19, 2016 2:05 pm

Thank you Martin