Screenshots in recording

Ask general questions here.
Robes
Posts: 2
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:47 pm

Screenshots in recording

Post by Robes » Wed Jun 08, 2011 5:53 pm

Hello. I am a trial user. I've been messing around with Ranorex to get a feel for its capibilities, and I have come across a feature that I haven't been able to use. This feature is the screenshot box in the recording screen in ranorex studio. I've done a search for "screenshots" in the Ranorex user guide to see if I could get anything on what this box does, but couldn't find anything.

I have attached a picture. The feature I am asking about is in the black frame.

I would appreciate if someone could post a brief description about what this feature does. Thank you.
Attachments
Ranorex Screenshot.png
Ranorex Screenshot.png (101 KiB) Viewed 880 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Screenshots in recording

Post by Support Team » Wed Jun 08, 2011 8:50 pm

Hi,

the "Screenshot" button you've mentioned en/disables a tab holding the screenshot of the currently selected recording step.
So, in your case the Screenshots frame doesn't hold any content, as you do not have selected a recording step.
If you have some recording steps in your recording and you select one of them, you will see a screenshot of the action perfomed by the selected recording step.

Regards,
Tobias
Support Team
.
Image

Robes
Posts: 2
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:47 pm

Re: Screenshots in recording

Post by Robes » Wed Jun 08, 2011 9:08 pm

Is there a setting in options that i need to enable? Here is an image of me setting up a simple recording. I have the first step selected, and there is no image in the screenshot box.

I have "Capture a screenshot for each step" in recording settings enabled.

Thanks.
Attachments
Ranorex2.png
Ranorex2.png (223.41 KiB) Viewed 865 times

User avatar
slavikf
Posts: 104
Joined: Mon Sep 13, 2010 9:07 pm
Location: Toronto, Canada
Contact:

Re: Screenshots in recording

Post by slavikf » Wed Jun 08, 2011 10:23 pm

Pressing a key usually doesn't generate screenshot.
Try to create recording with mouse clicks on some GUI elements and you will see screenshots.

merry334
Posts: 2
Joined: Tue Aug 16, 2011 8:46 am

Re: Screenshots in recording

Post by merry334 » Tue Aug 16, 2011 8:52 am

I used some screen recorder to help me record screenshot, and its quality is good.

Todor
Posts: 66
Joined: Mon Jul 25, 2011 11:28 am

Re: Screenshots in recording

Post by Todor » Wed Aug 17, 2011 9:02 am

If you want a screenshot go into the .cs File of the recording. At the part, where you want a screenshot you simply write:

Code: Select all

Report.Log(ReportLevel.Info, "Now, your program will take a screenshot!");
Report.Screenshot();
So you can make screenshots after each step and you don't need cope with that messy screenshot button ;)
You can use it before or after any action you let the program do in your recording and the Screenshots are then visible in your report, that you get at the end of your test :)



With kind regards and in hope i have helped you