Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
prakash.tirumani
Posts: 3
Joined: Thu Dec 02, 2010 6:52 am

Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by prakash.tirumani » Thu Dec 02, 2010 7:34 am

Hi,

I am trying to select item from ListBox, which has more than one column. First and second columns in the ListBox do not have any data but third column has. I want to select the item(row) from ListBox by comparing data in third column of every row.


Thank You,
Prakash .Tirumani
Attachments
ListItems.GIF
ListItems.GIF (7.08 KiB) Viewed 1600 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by Support Team » Thu Dec 02, 2010 5:15 pm

Hi,

Please could you post us a Ranorex Snapshot of the entire control? So it is much easier for us to analyze the problem.
Create a Ranorex Snapshot

But I think, it seems there is no accessibility for this list. Is this some sort of custom control, which was created by your developers? If yes, there are two ways to get the objects form this list. Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

prakash.tirumani
Posts: 3
Joined: Thu Dec 02, 2010 6:52 am

Re: Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by prakash.tirumani » Fri Dec 03, 2010 7:29 am

Hi Peter,

I have attached the Ranorex Screenshot file (ListBox.rxsnp). Please look into that, meanwhile let me also download GDI Plug-In and see.

Thanks,
Prakash .Tirumani
Attachments
ListBox.rxsnp
(24.26 KiB) Downloaded 209 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by Support Team » Fri Dec 03, 2010 12:59 pm

Hi,

Thank you for the snapshot. Please answer me one additional:
Is your application a WinForms or MFC application?

Please also update to the latest version of Ranorex (2.3.5).

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

prakash.tirumani
Posts: 3
Joined: Thu Dec 02, 2010 6:52 am

Re: Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by prakash.tirumani » Wed Dec 22, 2010 9:46 am

Hi,

I have updated to Ranorex 2.3.5.
Coming to your question, our Application is developed using Delphi.

Thank You,
Prakash .Tirumani

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Select item(row) from ListBox by comparing data in column

Post by Support Team » Wed Dec 22, 2010 2:07 pm

Hi,

as mentioned above it looks like your controll doesn't support accessibility. So the only way to automate this controll is either to implement accessibility for it, or to use the GDI plugin.

How to do so is explained in the links postet four posts above.

Regards,
Tobias
Support Team
.
Image