Strange table control

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
Jiemin
Posts: 4
Joined: Mon Oct 04, 2010 2:21 pm

Strange table control

Post by Jiemin » Mon Oct 04, 2010 2:36 pm

Hello,

I have a table (see the screeshort in the attachment) to read, but I can't read each value in it. The values of second and third column can not be read.
Each row in this table is a listItem. For example: the first row is ListItem1 and ListItem.text is "1". But how can I read "Config_ID" and "3001"?
I have already the newest Plugin.

Thank you for your answer.
Attachments
StrangeTable.rxsnp
(50.99 KiB) Downloaded 225 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Strange table control

Post by Support Team » Mon Oct 04, 2010 4:08 pm

Hi,

The SysListView32 control doesn't return a table, because the role of this element is set to list. At the moment it is only possible to use the GDI Plug-In to get this text from the list. Therefore please take a look to following link http://www.ranorex.com/blog/automation- ... re-plug-in . In a future release of Ranorex it should be possible to automate the control without using the GDI Plug-In.
Would it be possible to send use a sample application with the same issue?

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

Jiemin
Posts: 4
Joined: Mon Oct 04, 2010 2:21 pm

Re: Strange table control

Post by Jiemin » Mon Oct 04, 2010 5:14 pm

Hello,

Thanks for your help.

I have already installed "Automation of Legacy Applications with the GDI Capture Plug-In", but I couldn't read the text of the second and third columns.

I'll send to your support line directly a link to the application which contains this list.

Best Regards

Jiemin

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Strange table control

Post by Support Team » Tue Oct 05, 2010 10:22 am

Hi,

Thank you for the application. I tried the GDI Plug-In and I had no problem to get the text of the SysListView32. Have you configured the GDI Plug-In correctly and have you installed the latest version of Ranorex (2.3.4), because the GDI Plug-In is only working with this version number.

I also tried the SysListView32 with the develop version of Ranorex. In Ranorex 3.0 the SysListView32 will be recognized as Table.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image