Studio's Spy 'Track' button not working

Bug reports.
lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Studio's Spy 'Track' button not working

Post by lucian.teodorescu » Mon Sep 28, 2015 8:38 am

Hi,

I'm experiencing a bug on 'Track' button from Ranorex Sudio Spy. When I want to edit an item's path using 'track' feature, the spy window is minimized but the mouse cursor freezes just where the button was on the screen.
>> Windows 7 Pro 64-bit + Service Pack 1
>> Ranorex Studio 5.4.2

In my case this bug could be reproduced only when compatibility option 'Run this program as an administrator' is checked (I had it checked until 5.4.2 and everything worked just fine).
Also, when opening the stand-alone Spy everything it's working as intended.

Meanwhile, I have to open Studio with that option disabled it and use right-click>run as administrator instead.

Kind regards,
Lucian Teodorescu
NetSun Software

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Studio's Spy 'Track' button not working

Post by Support Team » Tue Sep 29, 2015 9:39 am

Hi Lucian,

Unfortunately I was not able to reproduce this behavior on my Windows 7 machine.

May I ask you if you could provide additional information about your system (hardware, display, etc)
Please also enable the internal logging mechanism by performing these steps
  • Rename the attached NLog.txt into NLog.config
  • Copy the renamed file into C:\Program Files (x86)\Ranorex 5.4\RanorexStudio\bin
  • After reproducing this problem, the generated Log file will be located in C:\Temp
Please either upload this Log here or send it to [email protected]

Thank you.

Regards,
Markus (S)
Attachments
NLog.txt
(1.02 KiB) Downloaded 50 times
.
Image

lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Re: Studio's Spy 'Track' button not working

Post by lucian.teodorescu » Tue Sep 29, 2015 9:52 am

Hi Markus,

Although I've reproduced this issue several times before posting, now I cannot catch it anymore.
As soon as I experience it again, I will provide further details, including logs.

Thanks for understanding,
Lucian
Lucian Teodorescu
NetSun Software

lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Re: Studio's Spy 'Track' button not working

Post by lucian.teodorescu » Mon Oct 12, 2015 8:38 am

Hi all,

Even if this issue seems to occur on very small occasions, it might sometimes bother someone else too. Therefore I would like to share the workaround provided by Ranorex Support Team:

· Open the Properties Dialog of your Ranorex shortcut and select the “Advanced” Dialog

Image

· Within this dialog, enable “Run as administrator” checkbox

Image


· Please also ensure that the other “Run as administrator” option under “Compatibility” tab is disabled

Image

Kind regards,
Lucian Teodorescu
NetSun Software