Test.exe has stopped working

Ask general questions here.
kathrin
Posts: 11
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:27 am

Test.exe has stopped working

Post by kathrin » Tue Apr 17, 2018 12:17 pm

Hi,
I am currently testing an SAP system.
One of the transactions runs for a very long time (> 1h). In the module that starts the transaction, I wait for the "successful-completed-dialogue".

When I run the test case, the transaction starts as expected, but the Ranorex program generates an error after some minutes ("Test.exe has stopped working" -> Debug or Close?).

Does anyone have any idea what this might be?

Thanks, K
K
-----------------------
:arrow: Ranorex 8.1 & Ranorex 8.2
:arrow: Ranorex Certified Professional (01/2017)
:arrow: ISTQB Certified Tester Foundation Level (07/2018)

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5068
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Test.exe has stopped working

Post by odklizec » Tue Apr 17, 2018 12:28 pm

Hi,

At first, which Ranorex version are you using? Make sure you have latest 8.1.1. installed.

At second, you can try to increase functionexecutiontimeout value, as described here:
https://www.ranorex.com/forum/about-app ... tml#p46091
Instead of "Ranorex.Config7.xml", search and modify "Ranorex.Config8.xml" file. Hope this helps?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

hghesani
Posts: 23
Joined: Mon May 21, 2018 7:55 pm

Re: Test.exe has stopped working

Post by hghesani » Wed May 01, 2019 3:23 pm

Hi

I have ranorex 6.2.1 . And the RanorexConfig6.xml does not have that parameter. What parameter should I look for then in the same situation?

Harsh

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 5068
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Test.exe has stopped working

Post by odklizec » Wed May 01, 2019 4:54 pm

Hi,

I’m afraid, Ranorex 6.2.1 is too old and no longer supported. There is nothing that can be done with such old version. Your only hope is to try most recent 9.0.1 (even in trial mode) and hope for the best.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration