Test report files aren't saved or shown after test run

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
surszer
Posts: 8
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26 am

Test report files aren't saved or shown after test run

Post by surszer » Wed Aug 03, 2011 11:39 am

Hello,

when I started working with Ranorex Studio 3.0.2 I switched off the option "Automatically copy log files to the project reports directory" located at Tools->Options->General->Ranorex Log viewer. I disabled it because I got a bit annoyed by it while exploring Ranorex for the first time. Now I wanted to enable the automatic reports again but when I switched it on the logs weren't generated or shown. Are there other options that need to be set to enable the Ranorex Log files?

Regards

Surs

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by Support Team » Wed Aug 03, 2011 3:35 pm

Hello,

This option only means that no new Report directory is generated, however there should be report files in your bin directory. Are there report files in the bin directory?
If not you have changed other options. Maybe you have set the Report Level in the Test Case/ Test Suite properties to another value, or you have unchecked the "Generate replay reports" check box in the "Global Settings" window?

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

surszer
Posts: 8
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26 am

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by surszer » Thu Aug 04, 2011 7:55 am

Hello,

there report files are actually in the bin directory. What do I have to do if I want Ranorex to save new report files to the solutions Reports directory? And how do I get Ranorex to show the report of a test case that has just been executed in Ranorex Studio? I simply want Ranorex Studio to handle reports like it did before.

Thanks,

Surs

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by Support Team » Thu Aug 04, 2011 9:13 am

Hi,
What do I have to do if I want Ranorex to save new report files to the solutions Reports directory?
You have to switch that option on again:
I switched off the option "Automatically copy log files to the project reports directory" located at Tools->Options->General->Ranorex Log viewer
Can you check if you have edited the "Report File" name in your Test Suite properties window, because if you have set the filename type to something else than ".rxlog" Ranorex wouldn't show the report files?
You can also check if you switched off the "Generate replay reports" option (in "Current Recording" and "Recorder Defaults") in the settings window of your recording file?

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

surszer
Posts: 8
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26 am

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by surszer » Thu Aug 04, 2011 3:03 pm

Hey there,

the "Automatically copy..." option is enabled, the report filename has never been changed and "Generate replay reports" option is also set but the reports aren't shown in Ranorex Studio. Is there some setting I missed? If you have other ideas, please tell me.

Thank you,

Surs

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by Support Team » Fri Aug 05, 2011 8:26 am

Hi,

Would it be possible to send us your project to check what could be wrong?
If yes please send us the project to [email protected]
surszer wrote: Is there some setting I missed? If you have other ideas, please tell me.
Could it be possible that you changed the filename of your report using the Test Suite Property Dialog. Please check if it is set to default or set to another location. Therefor just right-click the Test Suite Node and click properties in Ranorex Studio.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

surszer
Posts: 8
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26 am

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by surszer » Mon Aug 08, 2011 2:18 pm

Hi there,

I finally figured out the problem. All the project files were saved to a network drive. When I work on a local copy of the project the reports are shown correctly. Though I'd rather like to work on a project that isn't saved locally I now can use the Ranorex reports again. Is this a known problem? Because if there is another solution I'd like to know.

Regards,

Surs

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test report files aren't saved or shown after test run

Post by Support Team » Tue Aug 09, 2011 12:09 pm

surszer wrote:Though I'd rather like to work on a project that isn't saved locally I now can use the Ranorex reports again. Is this a known problem? Because if there is another solution I'd like to know.
Did you map the network drive with Windows Explorer? If not please map your drive and set the Report Path to this location. With a non mapped network drive there could be troubles in saving this files on this share.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image