Test suite using Nunit

Ask general questions here.
nguyenda1
Posts: 6
Joined: Thu Apr 27, 2017 12:28 pm

Test suite using Nunit

Post by nguyenda1 » Thu Apr 27, 2017 12:33 pm

Hi,

I develloped a solution on Visual Studio using NUNIT so in visual Studio i see my test on the test explorer,

When i putted my project on Ranorex , i succed to build and compiling the project but i'm not able to launch my test like in Visual Studio with the test explorateur, and i havent find a way to launch them

Do u know what i can do to launch my tests?

Regards

nguyenda1
Posts: 6
Joined: Thu Apr 27, 2017 12:28 pm

Re: Test suite using Nunit

Post by nguyenda1 » Tue May 02, 2017 3:08 pm

HI,

I try a solution with Nunit runner can u tell me what's version i need to use ?

Which version a NUNIT is compatible with ranorex?

Regards

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test suite using Nunit

Post by Support Team » Thu May 04, 2017 2:58 pm

Hello nguyenda1,

Thank you for posting your questions!

As far as is known Ranorex works with any version of NUnit, however, version 3 and above is still in beta, but 2.6.4 is stable and a release version.

NUnit has a test runner standalone GUI that is inside the install folder. You can always download this from nunit.org, but just look for the 2.6.4 version for windows.

There is also an extension for Visual Studio that allows the test explorer to find NUnit tests in the current solution, and run them. This is the best way to run NUnit in my opinion. Just go to "Tools" > Extensions and Updates > now search for NUnit. You should see "NUnit 2 Test Adaptor". Once that is installed, then go to "Test" > "Windows" > "Test Explorer". If you click "run" while a NUnit solution is open, then it will find your tests and run them.

I hope this information is helpful to you, and I look forward to your response.

Sincerely,

-- M. Kendall McIntosh
Automation Support Engineer
.
Image

nguyenda1
Posts: 6
Joined: Thu Apr 27, 2017 12:28 pm

Re: Test suite using Nunit

Post by nguyenda1 » Mon May 08, 2017 4:14 pm

Ok I will use sit so

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test suite using Nunit

Post by Support Team » Mon May 08, 2017 9:24 pm

Hello nguyenda1,

That should solve your issue, but if you run into any further issues, then we are happy to help. You can send email to [email protected] (USA) or [email protected] (World Wide) to open a ticket if you encounter any further problems.

I hope this information is helpful to you.

Sincerely,

-- M. Kendall McIntosh
Automation Support Engineer
.
Image