Test suites are keep losing datasource information

Bug reports.
SurajJaldu
Posts: 29
Joined: Sat Feb 25, 2012 12:10 am

Test suites are keep losing datasource information

Post by SurajJaldu » Tue Sep 17, 2013 7:25 pm

Hello,

If I stop my execution in debug mode, I have to re-point test case to the data sheet before I execute the tests again. Basically, test suite is losing data source information and I have to point the data sheet again.

I observed this behaviour in Ranorex 4.1.

Thanks,
Suraj

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test suites are keep losing datasource information

Post by Support Team » Wed Sep 18, 2013 4:29 pm

Hello,

Unfortunately, I couldn't reproduce your issue.
Could you please provide more information about your issue?

Do you include your data source into your solution?
How did you stop your test execution?
Could you please provide a step-by-step description in order to reproduce your issue?
It would be good if you could post a few screenshots.

Thank you in advance.

Regards,
Markus (T)
.
Image

SurajJaldu
Posts: 29
Joined: Sat Feb 25, 2012 12:10 am

Re: Test suites are keep losing datasource information

Post by SurajJaldu » Fri Sep 20, 2013 1:09 am

Yes. We include the data sheet into solution. It is happening when I stop using Break key or stop button in Ranorex solution.

What I usually do is right click on specific Ranorex test and chose 'Run Project' which doesn't give any issues for the first time and I stop the test. When I try running again the test fails with the error message
Failed to get rows from data source: Could not find file '<solution folder>\<test folder>\bin\Debug\testdata.xlsx'.

If I see the difference between the project file before and after failures, I can see that the following statements are missing in the later.

Code: Select all

    <Content Include="Spp_Transactions.xlsx">
      <BoundTo>db7f3deb-40c0-4149-86cf-5916ad1d5035</BoundTo>
      <DependentUpon>Spp_Transactions.rxtst</DependentUpon>
      <CopyToOutputDirectory>PreserveNewest</CopyToOutputDirectory>
      <id>0bbad35e-635f-4cfc-b7c7-bd60f5079447</id>
    </Content>
Thanks,
Suraj
Support Team wrote:Hello,

Unfortunately, I couldn't reproduce your issue.
Could you please provide more information about your issue?

Do you include your data source into your solution?
How did you stop your test execution?
Could you please provide a step-by-step description in order to reproduce your issue?
It would be good if you could post a few screenshots.

Thank you in advance.

Regards,
Markus (T)

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test suites are keep losing datasource information

Post by Support Team » Mon Sep 23, 2013 3:36 pm

Hello,

Do you use an additional data source 'testdata.xslx' in your solution?
Please expand the + sign besides your <TestSuite>.rxtst in order to verify the data sources.
Is your data source located in your <test folder>?

Could you please describe all your steps in detail?
Are you working in a team using any source control tool?

Regards,
Markus (T)
.
Image

SurajJaldu
Posts: 29
Joined: Sat Feb 25, 2012 12:10 am

Re: Test suites are keep losing datasource information

Post by SurajJaldu » Mon Oct 21, 2013 5:35 pm

Sorry for the delay in responding. I didn't see this issue with Ranorex 4.1.1.

Thanks,
Suraj

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Test suites are keep losing datasource information

Post by Support Team » Tue Oct 22, 2013 12:25 pm

Hello,

Thank you for the good news :-)

Regards,
Markus (T)
.
Image