Testing Ranorex

Ask general questions here.
qamanager
Posts: 11
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:52 pm

Testing Ranorex

Post by qamanager » Fri Jan 25, 2013 5:58 pm

Few questions. I am running tests on my application which is web bases. I record a test, then run it. I am closing the initial browser, but that seems to cause problems and the playback is failing. If I leave the browser open, the playback seems to start in the wrong place. I am logging in, but the play back with the browser open skips the login portion.

Also, is there a limit as to how many click I can put in a recording?
Last edited by qamanager on Fri Jan 25, 2013 8:02 pm, edited 1 time in total.

qamanager
Posts: 11
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:52 pm

Re: Testing Ranorex

Post by qamanager » Fri Jan 25, 2013 6:03 pm

I receive this error on the last step. The last step was to click an OK button.

Failed to move to location '12;9' within element '{ButtonTag:ext-gen1304}'.
The pointer cannot be moved to point '{X=-9793,Y=-9863}' since it is outside of the visible desktop.
Show/Hide Stacktrace
at Ranorex.Mouse.MoveTo(Element element, Location location, Duration moveTime) at Ranorex.Adapter.Click(Location location) at EPIC_Test_II.Recording1.Ranorex.Core.Testing.ITestModule.Run() in c:\Users\mkroll.ALT\Documents\Ranorex\RanorexStudio Projects\EPIC Test II\EPIC Test II\Recording1.cs:line 181 at Ranorex.Core.Testing.TestSuiteModule.RunInternal(DataContext parentDataContext)

This time also I left the original browser open where I recorded from.

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Testing Ranorex

Post by Ciege » Fri Jan 25, 2013 9:32 pm

qamanager wrote:Few questions. I am running tests on my application which is web bases. I record a test, then run it. I am closing the initial browser, but that seems to cause problems and the playback is failing. If I leave the browser open, the playback seems to start in the wrong place. I am logging in, but the play back with the browser open skips the login portion.

Also, is there a limit as to how many click I can put in a recording?
Does your test have a beginning step of starting a browser if one is not found?
Is the running browser in an expected state for when your test is played back the second time and fails?
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Testing Ranorex

Post by Ciege » Fri Jan 25, 2013 9:34 pm

qamanager wrote:I receive this error on the last step. The last step was to click an OK button.

Failed to move to location '12;9' within element '{ButtonTag:ext-gen1304}'.
The pointer cannot be moved to point '{X=-9793,Y=-9863}' since it is outside of the visible desktop.
Show/Hide Stacktrace
at Ranorex.Mouse.MoveTo(Element element, Location location, Duration moveTime) at Ranorex.Adapter.Click(Location location) at EPIC_Test_II.Recording1.Ranorex.Core.Testing.ITestModule.Run() in c:\Users\mkroll.ALT\Documents\Ranorex\RanorexStudio Projects\EPIC Test II\EPIC Test II\Recording1.cs:line 181 at Ranorex.Core.Testing.TestSuiteModule.RunInternal(DataContext parentDataContext)

This time also I left the original browser open where I recorded from.

Can you post your code so we can have a look?
Also a RanorexSpy Snapshot of your AUT would be helpful.
Is your browser window set to a 100% resolution?
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

qamanager
Posts: 11
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:52 pm

Re: Testing Ranorex

Post by qamanager » Fri Jan 25, 2013 9:51 pm

I do not have the browser open in the initial 1st step. When I playback my steps it opens the browser no problem and starts going through the steps. Sometimes it makes it all the way through, mainly on the 1st run. After that, it seems to never finish. Sometimes I keep the 1st browser open, sometimes I close it, but it just doesn't seem to playback consistently after it initially runs successfully.

And yes. the browser is at 100%.

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Testing Ranorex

Post by Ciege » Fri Jan 25, 2013 10:10 pm

Without seeing your code it sounds like timing issues to me since you say it sometimes works and sometimes doesn't.
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

qamanager
Posts: 11
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:52 pm

Re: Testing Ranorex

Post by qamanager » Fri Jan 25, 2013 10:12 pm

Yeah, I was thinking maybe our servers were causing some of the issues.