Tests run very slowly

Mobile Testing, Android App Testing.
Styris
Posts: 49
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: Tests run very slowly

Post by Styris » Fri Mar 20, 2015 4:17 am

Markus,

My initial problem was Android as well..so no worries.
However now I am also moving on to iOS so wanted to know the way to hurry that up as well.

Please let me know. Ranorex 5.3 btw

Styris
Posts: 49
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: Tests run very slowly

Post by Styris » Fri Mar 20, 2015 11:28 pm

Please let me know if more information is needed.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Tests run very slowly

Post by Support Team » Mon Mar 23, 2015 5:37 pm

Hi Styris,

May I ask you to send us the files Markus asked for?
Please directly send them to [email protected].

These files will help us in analyzing the issue :).

Thanks,
Markus
.
Image

Styris
Posts: 49
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: Tests run very slowly

Post by Styris » Tue Mar 24, 2015 8:35 pm

For some reason I cannot email as it says file size is too big says ranorex.com

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Tests run very slowly

Post by Support Team » Wed Mar 25, 2015 5:58 pm

Hi Styris,

Please write an email to [email protected] with a link to this forum post and I will then send you the credentials for our FTp server where you can upload your files to.

Thanks,
Markus
.
Image

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3945
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Tests run very slowly

Post by odklizec » Wed Mar 25, 2015 8:20 pm

Hi,

Are you running your tests from Studio or command line? If from Studio, try to run your tests with Ctrl+F5. This will start the tests without attached debugger. I'm currently experiencing similar slow searchfor repo elements in 5.3.1 and running tests without debugger dramatically improved the speed. Maybe it's the same issue?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Styris
Posts: 49
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: Tests run very slowly

Post by Styris » Thu Mar 26, 2015 8:40 pm

well..I experienced the issue even when I just ran it from the command line.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Tests run very slowly

Post by Support Team » Mon Mar 30, 2015 4:58 pm

Hi Styris,

I am afraid we can just be of little help when we don't get any additional files.
The only thing I can think of which might also help to speed your Android tests up is to set the Full image comparison to False as well.
Ranorex Instrumentation Wizard.png
Ranorex Instrumentation Wizard.png (39.65 KiB) Viewed 938 times
Regards,
Markus
.
Image

Styris
Posts: 49
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: Tests run very slowly

Post by Styris » Tue Mar 31, 2015 12:21 am

Hi Markus,

I uploaded my Android snapshot and the iOS IPA files to your FTP server, as per instructions received from the email from [email protected]