The name 'InitializeComponent' does not exist in the current context (CS0103)

Ask general questions here.
shatterstar6457
Posts: 1
Joined: Wed Jun 17, 2020 7:59 am

The name 'InitializeComponent' does not exist in the current context (CS0103)

Post by shatterstar6457 » Wed Jun 17, 2020 8:07 am

So, I created an empty project and added a form to it. When I attempt to access the designer, I get this error: 'The name 'InitializeComponent' does not exist in the current context (CS0103)'. Yes the assembly references are there (they're added to the project automatically when you add a form to the project), I don't have slightest clue what I'm doing wrong and why doesn't this work right out the box.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6036
Joined: Mon Aug 13, 2012 8:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: The name 'InitializeComponent' does not exist in the current context (CS0103)

Post by odklizec » Thu Jun 18, 2020 7:06 am

Hi,

I'm afraid, it's impossible to tell what's wrong without seeing your solution. Could you please share it (along with detailed steps what exactly you are trying to achieve). Also, what Ranorex version do you use? Please make sure you are using most recent 9.3.2.

I'm curious, why do you want to add "form" to test automation project? ;)
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration