Type or namespace name to repository does not exist?

Ask general questions here.
kmck
Certified Professional
Certified Professional
Posts: 83
Joined: Fri Jul 12, 2013 2:41 pm

Type or namespace name to repository does not exist?

Post by kmck » Mon Jul 15, 2013 8:21 pm

After creating many test suites, I organized them into folders and when I attempted to run the tests, I got 50+ errors saying:
The type or namespace name "TicketsRepository" does not exist in the namespace. "Tickets.TestSuites.Tickets" (are you missing an assembly reference?)
I'm assuming the code didn't refactor once I went through and organized the folder structure. Is there an easy way within Ranorex for me to rectify this and have it refactor the code?

I never changed the directory of the repository, so I'm not sure why it's throwing errors.

EDIT:
I also verified that the repository is listed exactly where the path is. It's under the Tickets project > TicketsRepository.rxrep

I had a subfolder named "Tickets_" and one named "Ticket" while trying to figure out the structure of my test cases, and then deleted those folders. Could that have thrown off the reference?

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Type or namespace name to repository does not exist?

Post by Support Team » Wed Jul 17, 2013 3:23 pm

Hello,

You are using the same name ‘Ticket’ for your project and for your folder.
This causes naming conflicts in your solution.

Could you please try to rename your folders ‘Ticket’ in order to solve your issue?
Thank you.

Regards,
Markus (T)
.
Image