Unable to find RepositoryImages folder

Ask general questions here.
[email protected]
Posts: 3
Joined: Fri Mar 22, 2019 5:57 am

Unable to find RepositoryImages folder

Post by [email protected] » Fri Mar 22, 2019 6:06 am

Hi,

I am using image comparison. I am getting error as in attached file
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (55.33 KiB) Viewed 50 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4549
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Unable to find RepositoryImages folder

Post by odklizec » Fri Mar 22, 2019 10:27 am

Hi,

Ranorex version (currently supported versions are 8.3.3 and 9.0)?
Have you examined bin\Debug\RepositoryImages folder manually? Does it contain the file?
And finally, have you tried to rebuild entire solution?

BTW, check also this post:
viewtopic.php?f=4&t=6188&p=25959#p25997
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

[email protected]
Posts: 3
Joined: Fri Mar 22, 2019 5:57 am

Re: Unable to find RepositoryImages folder

Post by [email protected] » Mon Mar 25, 2019 6:19 am

Hi,

It is not creating RepositoryImages folder.
I am getting below error


The "CreateImageResources" task failed unexpectedly.
System.Xml.XmlException: '', hexadecimal value 0x08, is an invalid character. Line 540, position 172.
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String[] args)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowInvalidChar(Char[] data, Int32 length, Int32 invCharPos)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseAttributeValueSlow(Int32 curPos, Char quoteChar, NodeData attr)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseAttributes()
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElement()
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent()
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
at System.Xml.XmlTextReader.Read()
at Ranorex.Core.Repository.ElementRepository.RepositoryXmlReader..ctor(String repoFilePath)
at Ranorex.Core.Repository.ElementRepository.UpdateImageResource(String repoFilePath, String outputDirectory)
at Ranorex.MSBuildTasks.CreateImageResources.Execute()
at Microsoft.Build.BackEnd.TaskExecutionHost.Microsoft.Build.BackEnd.ITaskExecutionHost.Execute()
at Microsoft.Build.BackEnd.TaskBuilder.<ExecuteInstantiatedTask>d__26.MoveNext() (MSB4018) - C:\Program Files (x86)\MSBuild\Ranorex8.1\Ranorex.MSBuild.Targets:63,9


Thanks,
Gita

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4549
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Unable to find RepositoryImages folder

Post by odklizec » Mon Mar 25, 2019 8:37 am

Hi Gita,

Unfortunately, without seeing your solution, it's impossible to tell what's wrong. Additionally, the error indicates a problem during xml reading. So there could be either something wrong with your (corrupted) solution or Ranorex installation itself? And finally, from the error you posted I see you are using an old and no longer supported Ranorex version (8.1)? There were many changes and improvements done between 8.1 and currently supported 8.3.3 and 9.0, including tons of bug fixes.

So my suggestion is to uninstall 8.1.x, you are using now, and install Ranorex 8.3.3 and check your solution with it. If it does not help, create a backup copy of the problematic solution and get the last working copy (the one you know that worked before) of the solution from your version control system and use this one instead of curupted one. And then send the corrupted solution to Ranorex for evaluation.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration