Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
manohar.karuvadi
Posts: 15
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:38 pm

Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by manohar.karuvadi » Thu May 26, 2011 7:24 am

HI,
We are facing RawText issue continuously while running batch execution of 100 scripts. We are getting below warning message
“The automating process does not have the required security permissions to access the process 'EMR'. UI element identification capabilities for controls in that process are limited. The following website provides more information on this technology limitation:
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3252
(This message is only shown once per report.)“

But if it is really process issue from starting of scripts it should not able to find any RawText.
We are suspecting some problem (memory leaks……) with RawText. Please help me for resolving this issue ASAP.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by Support Team » Thu May 26, 2011 10:55 am

Hi,

First of all I would ask you if there is no other possibility to automate your software? We suggest our customer to use the RawText Plug-In at least, because this is the fallback of the fallback solution.
manohar.karuvadi wrote:“The automating process does not have the required security permissions to access the process 'EMR'. UI element identification capabilities for controls in that process are limited. The following website provides more information on this technology limitation:
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3252
Related to your report, do you start the application with administrator privileges? If you track one of the controls with Spy, do you also get this warning message? Would it be possible to post us a Ranorex Snapshot of your application?
How to create a Ranorex Snapshot

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

manohar.karuvadi
Posts: 15
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:38 pm

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by manohar.karuvadi » Wed Jun 01, 2011 4:18 pm

I am logging into the Application with Admin priviliges and not getting any warning messages while using Spy. I am getting the warning messages only when i am running the scripts as a batch (ex:50 scripts or more)

FYI i am providing the warning message here: "The automating process does not have the required security permissions to access the process 'EMR'. UI element identification capabilities for controls in that process are limited. The following website provides more information on this technology limitation:
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3252".

Please find attached Snapshot of the Application i am working on.
Attachments
Application_Snapshot.rxsnp
(183.8 KiB) Downloaded 220 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by Support Team » Wed Jun 01, 2011 4:54 pm

Hello,

you have a batch file where you start the executables created from your projects. Is that right?
Could you try to start that batch file as administrator?

Regards,
Roland
Ranorex Support Team
.
Image

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Wed Jul 27, 2011 10:02 am

Hello,

How did this issue turn out? Was it finally resolved??

We pretty much have the exact same problem occurring.

Regards,
Martin
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by Support Team » Wed Jul 27, 2011 11:13 am

Hi,

It seems that it was resolved, maybe he has started the batch file as administrator and everything worked as expected. Do you have tried to run your batch file as administrator?
If your problem still exists can you send us some more information about your AUT, a snapshot would be also a good idea?

Regards,
Markus
Ranorex Support Team
.
Image

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Thu Jul 28, 2011 12:23 pm

We have an in-house built Test Manager which runs the tests from a suite.
The test manager uses .Net reflection to grab the tests from the Ranorex executable that we build in VS2010.
The 15th test always fails due to the RawText plugin not working. The warning "The automating process does not have the required security permissions to access the process....." is given just before the fail. It looks like Ranorex is unable to hook into the GDI calls of the process hence RawText cannot be found.
If I run the failing test on its own it will pass but when run with the other tests in a batch it will not.

Within the test it always fails at the same step where the process is killed and then started again.

I don't understand why security permissions causes this problem as the test works on its own.
My user account has been setup with admin rights. Also I start the Test Manager app from Run As making sure I'm the user and also uncheck the "protect my computer and data from unauthorised program activity".
When launching the AUT it gets started from CMD with process.startinfo.verb set to "runas". This should make both the ranorex exe and AUT run at the same level of permission.
One last thing I have removed the AUTs from Data Execution Prevention.

Regards,
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Fri Jul 29, 2011 9:50 am

Any suggestions? Do you want a snapshot of the AUT?
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by Support Team » Fri Jul 29, 2011 10:54 am

Hi Martin,

You are already in contact with Michael right? Please can you try to install the latest version of Ranorex 3.0.4.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Fri Jul 29, 2011 1:34 pm

I never knew 3.0.4 was released.
I am in communication with Michael but that's regarding a different issue.

Thanks,
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Mon Aug 01, 2011 2:12 pm

I have updated Ranorex to version 3.0.4 but to no avail.
Still have the same issue. Attached is a snapshot of the AUT when at this state.
Attachments
AUT.rxsnp
(198.83 KiB) Downloaded 196 times
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by Support Team » Mon Aug 01, 2011 3:27 pm

Hi Martin,
mmackay23 wrote:I have updated Ranorex to version 3.0.4 but to no avail.
Still have the same issue. Attached is a snapshot of the AUT when at this state.
We just released 3.0.5 and we did a few changes in the RawText-Plug-In too. Please try to install this version and try your tests again. Thank you
http://www.ranorex.com/download/release ... html#c3563
Ranorex 3.0.5

Is it possible to reproduce the issue on our system with your Software, if the above solution doesn't help? Your VM is still available and we just have to reactivate it.

Regards,
Peter
Ranorex Team
.
Image

mmackay23
Posts: 14
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:36 pm
Location: Dundee, Scotland
Contact:

Re: Unable to recognize Rawtext while running scripts as a batch

Post by mmackay23 » Tue Aug 02, 2011 12:57 pm

Hi Peter,

We updated our Ranorex Framework to version 3.0.5 and the changes to the Raw-Text Plug-in have resolved the issue!!!

All tests are now running in batch with no warning about security permissions. Raw Text is captured as should be.

Thank you.
Martin Mackay
Automation Test Analyst

"To improve is to change, to be perfect is to change often."
-Winston Churchill