Unable to recognize some WPF object.

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
syuhada
Posts: 28
Joined: Mon Sep 20, 2010 7:56 am

Unable to recognize some WPF object.

Post by syuhada » Tue Mar 26, 2013 9:41 am

Hello ,

We have problems in recognizing some WPF objects with Ranorex Spy. we are using a customized tree view.
My problem is that Ranorex does track the view, but is unable to track any elemnet in it.

I provide the snapshot of the application.


My application is developed in .NET4.0 .
I am using The Element Browser in Ranorex Studio (Version 2.X and 3.x) .

Thanks.

Regards,
Syuhada. :wink:
Attachments
Untitled3.png
Untitled3.png (31.99 KiB) Viewed 1744 times
Untitled1.png
Untitled1.png (17.95 KiB) Viewed 1744 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize some WPF object.

Post by Support Team » Tue Mar 26, 2013 3:30 pm

Hello,

Could you please verify if you could recognize your elements with Microsoft Inspect?
If not, could you please verify if your custom controls have UI automation enabled.

We recommend to use our current version of Ranorex (4.0.2).
You could download Ranorex 4.0.3 from our Download Archive and try it out.

Could you please send us a Ranorex Snapshot in order to analyze it?
Please take a look at Creating Ranorex Snapshot Files in our User Guide.

Regards,
Markus (T)
.
Image

syuhada
Posts: 28
Joined: Mon Sep 20, 2010 7:56 am

Re: Unable to recognize some WPF object.

Post by syuhada » Wed Mar 27, 2013 9:14 am

Hello,

Microsoft inspect also didnt recognize the element. I provide the screen shot of the element to u.

i try to record using Ranorex 4.x vers, but the result still same with the 3.x vers.

any idea?

Thanks ,

Regards
Syuhda.
Attachments
snapshot.zip
(340.44 KiB) Downloaded 169 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Unable to recognize some WPF object.

Post by Support Team » Thu Mar 28, 2013 1:47 pm

Hello,

It seems that UI Automation is not implemented.
Could you ask your developer if UI Automation is implemented in your application?

Regards,
Markus (T)
.
Image

pohkheng
Posts: 1
Joined: Tue Sep 03, 2013 10:17 am

Re: Unable to recognize some WPF object.

Post by pohkheng » Tue Sep 03, 2013 10:29 am

Hi there,

What is the UI Automation that you are referring to?
Do you mean that the wpf usercontrol object we need to assign an automation id property?
Appreciate if you can provide more detail.