Upgrade 2.2 to 3.0

Ask general questions here.
atom
Posts: 357
Joined: Sun Dec 07, 2008 11:14 pm
Location: Dublin, Ireland

Upgrade 2.2 to 3.0

Post by atom » Wed Apr 06, 2011 4:48 pm

Hiya

Is there any known issues, API changes, Ranorex XPath changes etc.
When migrating from 2.2 version to 3.0

Thanks

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Upgrade 2.2 to 3.0

Post by Ciege » Wed Apr 06, 2011 5:18 pm

Um, yeah... There are. See the Breaking Changes on this page.

http://www.ranorex.com/support/user-gui ... html#c3338

I'm struggling with a few myself, and for the time being have set the v3 compatibility setting back to v2.
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

atom
Posts: 357
Joined: Sun Dec 07, 2008 11:14 pm
Location: Dublin, Ireland

Re: Upgrade 2.2 to 3.0

Post by atom » Wed Apr 06, 2011 5:37 pm

Ahh cool thanks!

This one is of interest to us:

The tree structure for MSAA elements has changed under certain circumstances and potentially includes more levels and elements now. If you do not want to use the new elements, set the MSAA "Filter compatibility level" setting in the "Plugins" tab of the Ranorex settings to "V2X". Otherwise, please, update broken RanoreXPaths accordingly.

Can Ranorex give an example of what these new elements are? Why they appear?

Thanks

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Upgrade 2.2 to 3.0

Post by Ciege » Wed Apr 06, 2011 5:45 pm

Take a look at this thread starting at this post for that particular issue affecting recognition of my tables/grids.
http://www.ranorex.com/forum/accelerato ... html#p8242

This seems to be the main reason for me setting compatibility back to v2 for now until I am able to flesh out everywhere in my scripts and framework that this Breaking Change affects me.
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...

atom
Posts: 357
Joined: Sun Dec 07, 2008 11:14 pm
Location: Dublin, Ireland

Re: Upgrade 2.2 to 3.0

Post by atom » Wed Apr 06, 2011 8:27 pm

Ok cheers

We wrapped a lot of the Ranorex.Table stuff into helpers
i.e. Get all data from a Ranorex.Table to a .net DataTable
Filter, sort, select a row that has specific column values etc.
Compare two Ranorex.Table cells and generate excel report of cell differences
... Basically our AUT uses grid control alot !

Cheers